Nieuws


“We wisten: We moeten het écht groot aanpakken”

Mannenkoor Venlona is eind 2023 een grote ledenwervingscampagne gestart. Met PR-uitingen, een koorklas en het concert ‘Venlona Invites’ op 28 april 2024.

Lees meer

Regeling ‘Powered by VNK-L’ is weer opengesteld

Bijdrageregeling ‘Powered by VNK-L’ weer opengesteld Start jouw koor een bijzonder project dat bijdraagt aan de belangrijke speerpunten rondom kinder- en jeugdzang of inspiratie en activering van het koorleven? Dan kan het bestuur van jouw koor een financiële bijdrage voor jullie project aanvragen. Onze bijdrageregeling ‘Powered by VNK-Limburg’ is weer opengesteld. Het projectvoorstel inclusief de…

Lees meer

Night of Creation: oude cultuur in een nieuw jasje

De Sint Gregoriusvereniging Roermond heeft een cross-over gemaakt van gregoriaanse zang met moderne dans, video en soundcloud. Op vrijdag 15 maart 2024 is de voorstelling te beleven in Weert.

Lees meer

Doe mee aan de Limburgse Korendag op 10 november 2024

Op zondag 10 november 2024 houdt VNK-L de Limburgse Korendag in De Maaspoort in Venlo. Als koor kun je meedoen aan het Open Podium of aan een optreden met wedstrijdelement. Inschrijven kan tot 1 mei.

Lees meer

Een prachtige korendag in Voerendaal

De Laurentiuskerk in Voerendaal werd op 14 januari gevuld met koormuziek. Dirigent Ute Jobes bracht de koren die ze leidt samen voor een Korenfestival en -concert.

Lees meer

Wat is de toekomst van onze dirigenten?

Bekijk de resultaten van de enquête ‘Besturen is vooruitzien’, waarmee VNK-Limburg informatie heeft opgehaald over de situatie van koorleiders.

Lees meer