Nieuws


Night of Creation: oude cultuur in een nieuw jasje

Night of Creation: oude cultuur in een nieuw jasje De Sint Gregoriusvereniging Roermond heeft een cross-over gemaakt van gregoriaanse zang met moderne dans, video en soundcloud. De eerste uitvoering was in Antwerpen. Op vrijdag 15 maart 2024 is de voorstelling te beleven in Weert. Dit project kreeg een bijdrage vanuit de regeling ‘Powered by VNK-Limburg‘….

Lees meer

Doe mee aan de Limburgse Korendag op 10 november 2024

Op zondag 10 november 2024 houdt VNK-L de Limburgse Korendag in De Maaspoort in Venlo. Als koor kun je meedoen aan het Open Podium of aan een optreden met wedstrijdelement. Inschrijven kan tot 1 mei.

Lees meer

Een prachtige korendag in Voerendaal

De Laurentiuskerk in Voerendaal werd op 14 januari gevuld met koormuziek. Dirigent Ute Jobes bracht de koren die ze leidt samen voor een Korenfestival en -concert.

Lees meer

Wat is de toekomst van onze dirigenten?

Bekijk de resultaten van de enquête ‘Besturen is vooruitzien’, waarmee VNK-Limburg informatie heeft opgehaald over de situatie van koorleiders.

Lees meer

Afscheid van bestuurslid Ubbo van Piggelen

Tijdens het Klankkleur Festival hebben we met mooie woorden en bloemen afscheid genomen van bestuurslid Ubbo van Piggelen, die ruim tien jaar in het bestuur zat.

Lees meer

Terugblik Klankkleur Festival: drie dagen vol zang en muziek

De bijdrageregeling Samenwerken voor Muziekonderwijs 2023 is gesloten. Het maximale beschikbare budget is bereikt. Een aanvraag indienen is helaas niet meer mogelijk.

Lees meer