Nieuws


Geef zang door met een ‘kangoeroekoor’

‘Kangoeroekoren’. Zegt die term jou iets? Deze term kwam in februari 2024 voorbij in de online workshop Kinder- en Jeugdkoorzang van Koornetwerk Nederland. Projectleider Claudia Franzen presenteerde toen de gloednieuwe Blauwdruk Geef Zang Door! Als harmonie of fanfareorkest is het gebruikelijk om een opstap- of jeugdorkest binnen de vereniging op te richten. In de koorwereld…

Lees meer

Zangvereniging Reconnected verzorgt het ultieme avondje uit

Ben Jongen (voorzitter) en Hans Krot (bestuurslid) zijn lid van zangvereniging Reconnected. Het koor, onder leiding van dirigente Peggy Smeets, heeft een uniek evenement op de planning staan.

Lees meer

“We wisten: We moeten het écht groots aanpakken”

Mannenkoor Venlona is eind 2023 een grote ledenwervingscampagne gestart. Met PR-uitingen, een koorklas en het concert ‘Venlona Invites’ op 28 april 2024.

Lees meer

Regeling ‘Powered by VNK-L’ 2024

Start jouw koor een bijzonder project dat bijdraagt aan de belangrijke speerpunten rondom kinder- en jeugdzang of inspiratie en activering van het koorleven?

Lees meer

Night of Creation: oude cultuur in een nieuw jasje

De Sint Gregoriusvereniging Roermond heeft een cross-over gemaakt van gregoriaanse zang met moderne dans, video en soundcloud. Op vrijdag 15 maart 2024 is de voorstelling te beleven in Weert.

Lees meer

Doe mee aan de Limburgse Korendag op 10 november 2024

Op zondag 10 november 2024 houdt VNK-L de Limburgse Korendag in De Maaspoort in Venlo. Als koor kun je meedoen aan het Open Podium of aan een optreden met wedstrijdelement. Inschrijven kan tot 1 mei.

Lees meer