Klankkleur Festival

Workshops en inspiratiesessies op zaterdag 4 november

Tijdens het Klankkleur Festival kun je op zaterdag 4 november meedoen aan verschillende workshops en inspiratiesessies. Meld je nu aan!

Workshop 'Singing Games' | 11.30 - 12.00 uur

Voor wie: kinderen van alle leeftijden
Door wie: Claudia Franzen, dirigente van de Limburgse Koorschool

Kinder- en tienerkoren krijgen tijdens de workshop 'Singing Games' de kans om samen op het podium te zingen en bewegen. Zang wordt gecombineerd met bodypercussie, een klapspel en dans. Samen plezier beleven tijdens het muziek maken staat voorop.

Inspiratiebijeenkomst ‘Zing MeeR!’ | 11.00 - 14.00 uur

Voor wie: dirigenten, (vak)leerkrachten, studenten en iedereen die (meer) met kinderen wil zingen.
Door wie: Claudia Franzen, dirigente van de Limburgse Koorschool

Deze inspiratiebijeenkomst bestaat uit twee sessies. Eerst observeer je kinderen van verschillende Limburgse kinderkoren die samen meedoen aan de workshop ’Singing Games’. Daarna kijk je samen met de andere deelnemers hoe kinderen vanuit spel en het ervaren van zang hun muzikaliteit en begrip van muziek (verder) kunnen ontwikkelen. Jouw observaties uit de sessie ‘Singing Games’ neem je mee. Je gaat actief aan de slag met repertoirekeuze, stemvormingsoefeningen en een kennismaking met het Kodály Concept.

'Dirigenten en bestuurders in gesprek' | 10.00 - 11.30 uur

Voor wie: dirigenten, bestuurders, aanbieders en iedereen die meer wil weten over koorleiderschap in Limburg.
Door wie: Ubbo van Piggelen, bestuurslid VNK-Limburg

VNK-Limburg wil de (amateur)koormuziek een lang leven geven. Daarvoor zijn er wel een aantal randvoorwaarden: voldoende zangers, koorleiders, publiek, geld en podia. Met de enquête ‘Besturen is vooruitzien’ heeft VNK-Limburg enkele maanden geleden informatie opgehaald over de situatie van koorleiders. De resultaten hiervan worden tijdens deze bijeenkomst gepresenteerd en aangevuld met een overzicht over de instroom op de directieopleidingen in Limburg. Aan de hand van de actuele ontwikkelingen gaan dirigenten, bestuurders en aanbieders van directieopleidingen met elkaar in gesprek. Praat je mee?