Regionale koornetwerken

Doe jij mee?

VNK-Limburg staat voor Verbindend Netwerk Korenzang. En in de naam zit al datgene wat we willen bereiken met de stichting, namelijk het stimulerend vormen van een netwerk van koren en koorzangers die onderling een verbinding kunnen maken.

Dat vindt plaats op Limburgse schaal met projecten zoals het korenfestival, het faciliteren van inspiratiekoren en het versterken van jeugdkoren. Een ander en nieuw te ontwikkelen project is het vormgeven van lokale/regionale netwerken. Per gemeente of cluster van gemeentes wil VNK-L de vorming van netwerken van koren bevorderen met als doelen:

  • Uitwisseling van kennis
  • Het leggen van een verbinding met VNK-L en zijn ondersteuningsmogelijkheden
  • Het bevorderen van muziekprojecten waarbij koren in hun diversiteit een belangrijke rol spelen

In de gemeente Horst aan de Maas is zo’n netwerk de afgelopen jaren vormgegeven met een korenfestival als uitkomst. Ook in Venray was er al een meeting van koren.

Interesse?

We denken erover om te starten in de gemeente Peel en Maas. En mogelijk ook de gemeentes Leudal en Maasgouw. Maar ook andere regio’s zijn welkom. Koren uit die gemeenten (en eventueel andere regio’s) die belangstelling hebben kunnen zich melden bij het bestuurslid Leo Zeegers (leo@vnk-limburg.nl). VNK-Limburg stelt maximaal € 500 ter beschikking per netwerk om de kosten te dekken voor de vorming van het netwerk. Komt er een muzikaal project uit voort dan is er een tegemoetkoming mogelijk via de regeling Powered by VNK-Limburg.