Vocaal Ensemble Quint 'Limburgs Koor van het Jaar 2018'!

Foto door Pascal Moors

In het weekend van 5, 6, 7 oktober 2018 stond Theaterhotel De Oranjerie in Roermond in het teken van de Limburgse Koordagen. Een weekend vol koorzang met bijna 30 deelnemende koren, enthousiaste dirigenten en een hoop zingend publiek. Enkele koren namen ook deel aan de competitie van het Open Limburgs Korenfestival, waarbij ze kans maakten op een aantal mooie prijzen. Deze prijzen werden zondagavond uitgereikt door Ger Koopmans, gedeputeerde cultuur van de Provincie Limburg, en juryvoorzitter Jetse Bremer.

Hierbij won Vocaal Ensemble Quint uit Venlo onder leiding van Esther Zaad de prijs voor Beste Middelgroot Koor. Tevens werd Quint uitgeroepen tot Limburgs Koor van het Jaar 2018!
Daarnaast won Limburgse Koorschool Cantarella uit Beek onder leiding van Marleen Everink de prijs voor Beste Klein Koor. De Themaprijs ‘Creativiteit vanuit traditie’ ging naar Vocal Group Odeon uit Maastricht onder leiding van Jacqueline Nelissen.

Foto door Pascal Moors
Foto door Pascal Moors

Ook bij het Limburgs Kinderkorenfestival op zondag 7 oktober werden er verschillende prijzen uitgereikt. Kinderkoor Sjamaes uit Maastricht onder leiding van Krissie Verstappen werd uitgeroepen tot Limburgs Kinderkoor van 2018. Een jeugdjury, bestaande uit een aantal jonge zangers beoordeelde de deelnemers op basis van performance. Hun prijs ging naar Kinderkoor CantaYoung uit Kerkrade onder leiding van Kirsten Lauvenberg-Dortants. De Themaprijs ‘Creativiteit vanuit traditie’ ging naar Kinderkoor Cantarella Swartbroek samen met Schoolkoor de Kameleon uit Weert onder leiding van Rita Scheffers.

Foto door Pascal Moors
Foto door Pascal Moors
Foto door Pascal Moors

Foto's door Pascal Moors.

Meer nieuws


Geef zang door met een ‘kangoeroekoor’

‘Kangoeroekoren’. Zegt die term jou iets? Deze term kwam in februari 2024 voorbij in de online workshop Kinder- en Jeugdkoorzang van Koornetwerk Nederland. Projectleider Claudia Franzen presenteerde toen de gloednieuwe Blauwdruk Geef Zang Door! Als harmonie of fanfareorkest is het gebruikelijk om een opstap- of jeugdorkest binnen de vereniging op te richten. In de koorwereld…

Lees meer

Zangvereniging Reconnected verzorgt het ultieme avondje uit

Ben Jongen (voorzitter) en Hans Krot (bestuurslid) zijn lid van zangvereniging Reconnected. Het koor, onder leiding van dirigente Peggy Smeets, heeft een uniek evenement op de planning staan.

Lees meer