Limburgse koordagen 2019

Laat de stem van jouw koor horen tijdens de Limburgse Koordagen in het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019 in TheaterHotel de Oranjerie te Roermond.

Ook dit jaar organiseert het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond en wel op 4, 5 en 6 oktober 2019. Met workshops, concerten, conferenties, Dag van de Kerkmuziek en wedstrijdelementen zoals het OLKF en de provinciale NKF competitie voor koren en zangliefhebbers, belooft het weer een inspirerend en muzikaal weekend te worden. Het VNK-Limburg wil koren, (koor)zangers en koorzangliefhebbers bij elkaar brengen om elkaar te inspireren, ontmoeten, horen, ontwikkelen en om vooral het plezier van muziek maken te ervaren.

Programma

Het Open Limburgs Korenfestival

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Schrijf jouw koor nu in voor het Open Limburgs Korenfestival (OLKF)! Koren – van alle genres en groottes - uit Limburg en daarbuiten roepen we op om deel te nemen met een optreden naar keuze. Een half uur ‘a moment of fame’ voor jouw koor op een toplocatie in Limburg. Samen zingen en plezier beleven aan koorzang staan tijdens deze dagen voorop! We hanteren een beoordeling in ervaringsafdelingen: A de top tot en met C de beginnende koren. In elk van de afdelingen zijn prijzen te behalen bij voldoende punten.

Wat nu is ondergebracht bij de mogelijkheid feedback te krijgen is de groep koren die alleen maar op het podium wilden optreden. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar de feedback is nu automatisch erbij.

NKF foto

De Provinciale NKF Competitie

Zaterdag 5 en/of zondag 6 oktober
Inschrijven via OLKF verplicht

Dit jaar vindt de Provinciale NKF Competitie weer plaats tijdens de Limburgse Koordagen. Alle koren die kiezen voor Concoursdeelname in de afdeling A van het OLKF, doen automatisch mee aan de Provinciale NKF Competitie. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ieder koor in de afdeling A krijgt dan ook van de jury een officiële NKF-beoordeling en de winnaar wordt vrijblijvend uitgenodigd voor de landelijke NKF Finale in 2020. Voor deze optie gelden de jureringsnormen van het NKF.

Het workshopaanbod

Dit jaar is er voor zowel koren als individuele (koor)zangers en koorliefhebbers een geheel vernieuwd én gratis workshop programma tijdens de Limburgse Koordagen. Zo kun je als koor gratis aan de slag met een koorcoach of kun je als (koor)zanger(es) deelnemen aan diverse zangworkshops. Op dit moment wordt het workshopprogramma ontwikkeld. Hiervoor kan men zich later inschrijven.

Meer informatie volgt.

De Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival

Wat niet terugkomt als onderdeel van het programma van de Limburgse Koordagen 2019, zijn de Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival. Dit betekent niet dat deze onderdelen verdwijnen. In tegendeel: beide evenementen worden georganiseerd op een ander tijdstip dit jaar, zodat ze meer aandacht krijgen. Het VNK-Limburg stelt op dit moment een interessant programma samen voor de Dirigentendag om zowel jonge als gevorderde koordirigenten te bereiken. Het ZingDOOR!-festival, met workshops en een concours voor kinder- en jeugdkoren, vindt plaats op zondag 10 november 2019. Reserveer deze datum alvast in je agenda. Meer informatie over beide dagen volgt.

Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors
Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors

Laatste nieuws


Verenigingsondersteuning gelanceerd

Loket Verenigingsondersteuning geopend Het culturele verenigingsleven heeft te maken met diverse uitdagingen, zoals de vergrijzing, moeite om nieuwe bestuursleden te vinden en minder inkomsten uit subsidies, contributies en sponsoring. Heb je een artistieke of bestuurlijke uitdaging als koor of zangvereniging? En ben je aangesloten bij het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L)? Klop dan aan bij…

Lees meer

SamenDOOR-regeling verlengd

De indientermijn  voor de ‘subsidieregeling muziekverenigingen SamenDOOR! voor het schooljaar 2018-2019’ is verlengd! Indienen kan nog tot 1 mei 2019 (i.p.v. 1 maart 2019). De regeling is voor muziekverenigingen in samenwerking met het onderwijs voor het schooljaar 2018- 2019 en heeft als doel om: Méér muziek in de klas onder- en na schooltijd mogelijk te…

Lees meer