Limburgse Koordagen 2019

Hét korenfestival van Limburg, met gratis workshops, concerten en meer!
Bekijk hieronder het programma.
Limburgse Koordagen | 4, 5 en 6 oktober 2019 | TheaterHotel De Oranjerie Roermond

Ook dit jaar organiseert het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond en wel op 4, 5 en 6 oktober 2019. Met workshops, concerten, conferenties, SGV Ontmoetingsdag voor dirigenten en wedstrijdelementen zoals het OLKF en de provinciale NKF competitie voor koren en zangliefhebbers, belooft het weer een inspirerend en muzikaal weekend te worden. Het VNK-Limburg wil koren, (koor)zangers en koorzangliefhebbers bij elkaar brengen om elkaar te inspireren, ontmoeten, horen, ontwikkelen en om vooral plezier te hebben in (koor)zang.

Volledig programma 2019

Zing en Beleef

Tijdens deze avond laat dirigent/pianist Hans Veldhuizen je gedurende 2,5 uur ervaren hoe bijzonder het is om met elkaar meerstemmige muziek te zingen.

Meet the Choirs

Dé showavond van Limburg! Tijdens deze avond treden diverse koren op, waaronder hét topkoor van Nederland; Dekoor Close Harmony Group o.l.v. Christoph Mac-Carty. Kom en beleef een onvergetelijke avond!

Het OLKF en NKF 2019

Schrijf jouw koor nu in voor het Open Limburgs Korenfestival (OLKF) en/of het Nederlands Korenfestival (NKF)! Koren – van alle genres en groottes - uit Limburg en daarbuiten roepen we op om deel te nemen met een optreden naar keuze.

Workshop Koor-Boost

Wil jouw koor aan de slag met een professionele koorcoach? Geef je koor dan een boost met de Koor-Boost 2019!

Workshops

Dit jaar is er voor individuele (koor)zangers en koorliefhebbers een geheel vernieuwd én gratis workshop programma tijdens de Limburgse Koordagen. Met workshopleiders als Suzan Seegers, Tanja Raich en Panda van Proosdij.

Sing-a-long met Suus

Zing mee met Suzan Seegers tijdens de prijsuitreiking van het OLKF en NKF! Tijdens deze avond kan iedereen gratis mee komen zingen met als programma licht klassiek, musical en evergreens. We maken er een feestje van!

Provinciale NKF Competitie

Dit jaar vindt de Provinciale NKF Competitie weer plaats tijdens de Limburgse Koordagen. De winnaar mag naar de finale van het NKF in juni 2020.

SGV ontmoetingsdag voor dirigenten

Zaterdag 5 oktober | workshops voor (amateur-) dirigenten, begeleiders en alle andere geïnteresseerden in het presentatie handboek directie, het zelf maken van begeleidingen en het dirigeren van het Gregoriaans.

 

De Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival

Wat niet terugkomt als onderdeel van het programma van de Limburgse Koordagen 2019, zijn de Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival.

Dit betekent niet dat deze onderdelen verdwijnen. In tegendeel: beide evenementen worden georganiseerd op een ander tijdstip dit jaar, zodat ze meer aandacht krijgen. Het VNK-Limburg stelt op dit moment een interessant programma samen voor de Dirigentendag om zowel jonge als gevorderde koordirigenten te bereiken.

Het ZingDOOR!-festival, met workshops en een concours voor kinder- en jeugdkoren, vindt plaats op zondag 24 november 2019 in de ECI Cultuurfabriek Roermond. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Meer informatie over het ZingDOOR!-festival is hier te vinden. De informatie over de Dirigentendag volgt.

Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors
Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors

Laatste nieuws


Save the date! Limburgse Koordagen 2020

Laat jullie stem horen tijdens de 6e editie van de Limburgse Koordagen en reserveer: 2, 3 en 4 oktober 2020 in jullie agenda’s! Ook dit jaar organiseert Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Met workshops en wedstrijdelementen voor koren en zangliefhebbers belooft het weer een inspirerend en…

Lees meer

Canto Rinato uitgeroepen tot Limburgs Koor van het jaar 2019

In het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019 stond TheaterHotel De Oranjerie in Roermond in het teken van de Limburgse Koordagen 2019, georganiseerd door het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) en het Huis voor de Kunsten Limburg. (Koor)zangliefhebbers namen deel aan inspirerende workshops, bezochten mooie concerten en er vonden prachtige optredens plaats waarbij…

Lees meer