Limburgse Koordagen 2019

Laat de stem van jouw koor horen tijdens de Limburgse Koordagen in het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019 in TheaterHotel de Oranjerie te Roermond.

Ook dit jaar organiseert het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond en wel op 4, 5 en 6 oktober 2019. Met workshops, concerten, conferenties, Dag van de Kerkmuziek en wedstrijdelementen zoals het OLKF en de provinciale NKF competitie voor koren en zangliefhebbers, belooft het weer een inspirerend en muzikaal weekend te worden. Het VNK-Limburg wil koren, (koor)zangers en koorzangliefhebbers bij elkaar brengen om elkaar te inspireren, ontmoeten, horen, ontwikkelen en om vooral het plezier van muziek maken te ervaren.

Programma

Zing en Beleef o.l.v. Hans Veldhuizen

Vrijdag 4 oktober | 19:30 uur
Gratis entree (aanmelden verplicht)

Tijdens deze avond laat dirigent/pianist Hans Veldhuizen je gedurende 2,5 uur ervaren hoe bijzonder het is om met elkaar meerstemmige muziek te zingen.

algemene header

SHOW avond

Zaterdag 5 oktober
Gratis entree

 

Tijdens deze avond treden diverse koren, waaronder hét topkoor van Nederland Dekoor, op waarbij ze je een onvergetelijke avond bezorgen!


Meer informatie volgt binnenkort.

Het Open Limburgs Korenfestival

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Schrijf jouw koor nu in voor het Open Limburgs Korenfestival (OLKF)! Koren – van alle genres en groottes - uit Limburg en daarbuiten roepen we op om deel te nemen met een optreden naar keuze.

NKF foto

De Provinciale NKF Competitie

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven via OLKF verplicht

Dit jaar vindt de Provinciale NKF Competitie weer plaats tijdens de Limburgse Koordagen.

Workshop Koor-Boost

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Wil jouw koor aan de slag met een professionele koorcoach? Geef je koor dan een boost met de Koor-Boost 2019!

Workshops (koor)zangers en -zangeressen

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Dit jaar is er voor individuele (koor)zangers en koorliefhebbers een geheel vernieuwd én gratis workshop programma tijdens de Limburgse Koordagen.

Meer informatie volgt binnenkort.

De Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival

Wat niet terugkomt als onderdeel van het programma van de Limburgse Koordagen 2019, zijn de Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival.

Dit betekent niet dat deze onderdelen verdwijnen. In tegendeel: beide evenementen worden georganiseerd op een ander tijdstip dit jaar, zodat ze meer aandacht krijgen. Het VNK-Limburg stelt op dit moment een interessant programma samen voor de Dirigentendag om zowel jonge als gevorderde koordirigenten te bereiken.

Het ZingDOOR!-festival, met workshops en een concours voor kinder- en jeugdkoren, vindt plaats op zondag 24 november 2019. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Meer informatie over beide dagen volgt.

Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors
Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors