Limburgse koordagen 2019

Laat de stem van jouw koor horen tijdens de Limburgse Koordagen in het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019 in TheaterHotel de Oranjerie te Roermond.

Ook dit jaar organiseert het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond en wel op 4, 5 en 6 oktober 2019. Met workshops en wedstrijdelementen voor koren en zangliefhebbers, belooft het weer een inspirerend en muzikaal weekend te worden. Het VNK-Limburg wil koren, (koor)zangers en koorzangliefhebbers bij elkaar brengen om elkaar te inspireren, ontmoeten, horen, ontwikkelen en om vooral het plezier van muziek maken te ervaren.

Programma

OLKF Zondag-PascalMoors.jpg-107

Het Open Limburgs Korenfestival

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Schrijf jouw koor nu in voor het Open Limburgs Korenfestival (OLKF)! Koren – van alle genres en groottes - uit Limburg en daarbuiten roepen we op om hieraan deel te nemen met een optreden naar keuze. Een half uur ‘a moment of fame’ voor jouw koor op een toplocatie in Limburg. Samen zingen en plezier beleven aan koorzang staan tijdens deze dagen voorop!

NKF foto

De provinciale voorronde NKF

Zaterdag 5 en/of zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Dit jaar vindt de provinciale voorronde NKF, georganiseerd door het Nederlands Koorfestival, weer plaats tijdens de Limburgse Koordagen. Het koor heeft de keuze om deel te nemen aan het OLKF en/of de provinciale voorronde NKF. Bij deelname krijgt ieder koor een officiële NKF-beoordeling door de NKF jury en worden alle winnaars uitgenodigd voor de Landelijke NKF Finale. Voor deze optie geldt een apart reglement welke los staat van het VNK-Limburg.

Het workshopaanbod

Op de zaterdag en zondag van de Limburgse Koordagen 2019 is er voor individuele (koor)zangers en koorliefhebbers een geheel vernieuwd én gratis workshopprogramma. Meer informatie volgt.

De Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival

Wat niet terugkomt als onderdeel van het programma van de Limburgse Koordagen 2019, zijn de Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival. Dit betekent niet dat deze onderdelen verdwijnen. In tegendeel: beide evenementen worden georganiseerd op een ander tijdstip dit jaar, zodat ze meer aandacht krijgen. Het VNK-Limburg stelt op dit moment een interessant programma samen voor de Dirigentendag om zowel jonge als gevorderde koordirigenten te bereiken. Het ZingDOOR!-festival, met workshops en een concours voor kinder- en jeugdkoren, vindt plaats op zondag 10 november 2019. Reserveer deze datum alvast in je agenda. Meer informatie over beide dagen volgt.
Kortom, laat je stem horen tijdens de Limburgse Koordagen 2019 in het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019 in TheaterHotel de Oranjerie te Roermond.

Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors
Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors

Laatste nieuws


Nieuwe website gelanceerd!

Na een naamswijziging (van Verenigde Nederlandse Korenorganisaties naar Verbindend Netwerk Koorzang) met een bijkomend nieuw logo, heeft het VNK-Limburg nu ook een volledig nieuwe website! Met de nieuwe website wordt de netwerkfunctie van het VNK-Limburg verder ondersteund. Behalve informatie over ons en waar we voor staan, vindt u hier ook alle informatie over onze activiteiten…

Lees meer

Maastricht is podium voor International Choir Competition 2019

Van 7 tot en met 11 februari 2019 organiseert INTERKULTUR de International Choir Competition in Maastricht. Een mooi decor, want er wordt onder andere gezongen in het Bonnefantenmuseum, in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw en in de Dominicanenkerk. Koren van over de hele wereld doen mee. Ook uit Limburg is er een aantal deelnemers:…

Lees meer