Limburgse Koordagen 2020

Voor 2020 is het onmogelijk op een goede manier een festival zoals de afgelopen jaren gehouden is, vol te houden. Voor een competitieprogramma is de repetitietijd waarschijnlijk te kort, en het is nog maar de vraag of bijeenkomsten zoals workshops mogen worden gehouden.

Wel zijn we erg benieuwd naar wat er voor koren, dirigenten en besturen voor ideeën leven voor een eendaags programma, dat we waarschijnlijk op zondag 4 oktober zouden kunnen houden.

Stuur je reacties aan secretariaat@vnk-limburg.nl

Meld je hier aan voor de VNK-Limburg nieuwsbrief en ontvang als een van de eersten alle informatie over Limburgse Koordag 2020!

Volledig programma 2019

Zing en Beleef

Tijdens deze avond laat dirigent/pianist Hans Veldhuizen je gedurende 2,5 uur ervaren hoe bijzonder het is om met elkaar meerstemmige muziek te zingen.

Meet the Choirs

Dé showavond van Limburg! Tijdens deze avond treden diverse koren op, waaronder hét topkoor van Nederland; Dekoor Close Harmony Group o.l.v. Christoph Mac-Carty. Kom en beleef een onvergetelijke avond!

Het OLKF en NKF 2019

Schrijf jouw koor nu in voor het Open Limburgs Korenfestival (OLKF) en/of het Nederlands Korenfestival (NKF)! Koren – van alle genres en groottes - uit Limburg en daarbuiten roepen we op om deel te nemen met een optreden naar keuze.

Workshop Koor-Boost

Wil jouw koor aan de slag met een professionele koorcoach? Geef je koor dan een boost met de Koor-Boost 2019!

Workshops

Dit jaar is er voor individuele (koor)zangers en koorliefhebbers een geheel vernieuwd én gratis workshop programma tijdens de Limburgse Koordagen. Met workshopleiders als Suzan Seegers, Tanja Raich en Panda van Proosdij.

Sing-a-long met Suus

Zing mee met Suzan Seegers tijdens de prijsuitreiking van het OLKF en NKF! Tijdens deze avond kan iedereen gratis mee komen zingen met als programma licht klassiek, musical en evergreens. We maken er een feestje van!

Provinciale NKF Competitie

Dit jaar vindt de Provinciale NKF Competitie weer plaats tijdens de Limburgse Koordagen. De winnaar mag naar de finale van het NKF in juni 2020.

SGV ontmoetingsdag voor dirigenten

Zaterdag 5 oktober | workshops voor (amateur-) dirigenten, begeleiders en alle andere geïnteresseerden in het presentatie handboek directie, het zelf maken van begeleidingen en het dirigeren van het Gregoriaans.

 

De Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival

Wat niet terugkomt als onderdeel van het programma van de Limburgse Koordagen 2019, zijn de Dirigentendag en het ZingDOOR!-festival.

Dit betekent niet dat deze onderdelen verdwijnen. In tegendeel: beide evenementen worden georganiseerd op een ander tijdstip dit jaar, zodat ze meer aandacht krijgen. Het VNK-Limburg stelt op dit moment een interessant programma samen voor de Dirigentendag om zowel jonge als gevorderde koordirigenten te bereiken.

Het ZingDOOR!-festival, met workshops en een concours voor kinder- en jeugdkoren, vindt plaats op zondag 24 november 2019 in de ECI Cultuurfabriek Roermond. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Meer informatie over het ZingDOOR!-festival is hier te vinden. De informatie over de Dirigentendag volgt.

Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors
Vocaal Ensemble Quint - Limburgs Koor van het jaar 2018 - Foto door: Pascal Moors

Laatste nieuws


Online gratis workshop ”Hoe repeteer je online?”

Zoom-worlshop – Hoe repeteer je online? Vrijdag 29 mei 2020 heeft de Zoom-workshop ”Hoe repeteer je online? plaatsgevonden. In deze gratis workshop, georganiseerd door de LBM, LBT en het VNK-Limburg, delen professionals die al een tijdje ervaring hebben opgedaan hun aanpak voor online repeteren. Een workshop vol inspiratie en motivatie voor online repetities! Bekijk de…

Lees meer

NIEUW! Zet je koor op de kaart

VNK-Limburg biedt de mogelijkheid je koor letterlijk ‘op de kaart’ te zetten. Geef je repetitielocatie, webadres en een foto op, en je koor is zichtbaar met zijn genre en zijn samenstelling. Zie https://www.vnk-limburg.nl/korenkaart/ De gegevens kun je opgeven, indien je bij Mijn VNK-Limburg bent aangemeld. Veel plezier met deze dienst!

Lees meer