Een veilig bezoek aan de Limburgse Koordag 2021

Om je bezoek aan de Limburgse Koordag in verband met het coronavirus zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid. Voordat je naar ons toekomt én tijdens het bezoek, vragen we je om een aantal zaken in acht te nemen.

Coronatoegangsbewijs vanaf 25 september

Met ingang van 25 september hebben bezoekers van 13 jaar en ouder, een geldig legitimatiebewijs, een geldige QR code van het coronatoegangsbewijs nodig. Op coronacheck.nl kun je lezen hoe je aan een geldige QR code komt. Deze zal worden gescand bij de hoofdingang (registratiebalie Limburgse Koordag), samen met het legitimatiebewijs.

Het coronatoegangsbewijs is op 3 manieren te verkrijgen:

1. Vaccinatiebewijs
Een volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Je ontvangt een vaccinatiebewijs via de coronacheck app. Op coronacheck.nl kunt je lezen hoe je aan een geldige QR code komt. Open de Coronacheck-app op jouw telefoon om jouw QR code op te halen, of ga naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen.

2. Herstelbewijs
Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

3. Testbewijs
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via testenvoortoegang.nl kun je een afspraak maken voor een gratis coronatest.

Bezoekers buiten Nederland

Bezoekers uit een Europees land kunnen de QR-code van het Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC) uit het land van herkomst laten zien. Is het een DCC met een testbewijs? Dan mag de negatieve test bij de start van onze voorstelling niet ouder zijn dan 24 uur. Test ouder dan 24 uur? Laat je dan opnieuw testen bij testenvoortoegang.nl.

Bezoekers van buiten Europa (incl. Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen) hebben geen Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC) en moeten via testenvoortoegang.nl een test doen binnen 24 uur voor aanvang van de voorstelling.

Klik hier voor actuele informatie over inreizen naar Nederland

Alleen toegang met geldige QR code coronatoegangsbewijs, geldig legitimatiebewijs

Bij onze hoofdingang wordt jouw QR-code gescand. Download thuis alvast de CoronaCheck-app op je telefoon en upload thuis je QR-code op je telefoon. Je kan ook via de computer een print van de QR-code maken. Gele boekjes, vaccinatiebewijzen e.d. zonder QR-code zijn geen geldig toegangsbewijs en geven geen recht tot toegang.

Overigens laat de QR-code niet zien of je getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. Onze medewerker ziet alleen de voorletters van de naam, de geboortedag en -maand en een groen scherm om aan te geven dat het coronatoegangsbewijs geldig is. Wij slaan deze gegevens niet op.

Alsnog klachten

Heb je toch klachten die passen bij het coronavirus? Dan vragen we je om niet naar de Limburgse Koordag te komen. Laat je testen bij de GGD.

Kom op tijd 

Om het scannen en controle van de coronatoegangsbewijzen zo goed en snel mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij je om op tijd naar de Limburgse Koordag te komen. Bij aankomst in het TheaterHotel vragen wij je om de QR-code en legitimatiebewijs gereed te houden zodat het scannen snel verloopt.

Capaciteit en placering

Vanaf 25 september vervalt de anderhalve meter maatregel. Er hoeft dus geen afstand meer gehouden te worden ten opzichte van ander publiek/bezoekers.

Logo verkleind - Limburgse Koordag