Koorfestival afgelast... en dat is goed nieuws!

Na 2 jaar corona hadden de koren er weer zin in! Daarom werd door het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) al voor de zomer een Limburgse Koordag gepland. De Limburgse Koordag | Festival-editie op 11 juni 2022. 

Voor een concours, waar voor een jury wordt gezongen, vonden de koren het nog wel te vroeg en zodoende werd de koordag gesplitst in een festival-editie voor de zomer (lekker samen zingen en optreden) en een concours-editie in het najaar.

Geleidelijk aan bleek dat koren zich vooral voor het concours in het najaar begonnen aan te melden, maar zich tegelijkertijd begonnen af te melden voor de festival-editie voor de zomer. Ook na een eerdere aanmelding voor de festival-editie.

Een navraagrondje langs enkele koren leverde op dat koren dit voorjaar overal voor optredens worden gevraagd; heel vaak als inhaalslag na een lange periode van uitgestelde concerten. Hierop werd besloten de festival-editie te laten vervallen.

“Ik ben voor het eerst blij dat een koorhappening niet doorgaat”, zegt Tim Schulteis, voorzitter van VNK-Limburg. Hij geeft aan dat het nu eens om een positieve reden gaat.

”Het is een goed teken dat koren het weer druk hebben”, vervolgt Tim, “Wij zijn er om dingen te doen waar de koorwereld behoefte aan heeft. We zien in de aanvragen van ons vitaliteitsfonds dat die behoefte voor de zomer meer ligt in het weer opbouwen van koorkwaliteit dan in een festival. De concours-editie van ons festival in november past heel goed in die opbouw”.

Limburgse Koordag | Concours-editie
De Limburgse Koordag vindt plaats op 6 november in Venlo. Koren kunnen daar optreden voor jurypunten of voor jury-feedback zonder wedstrijdelement. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: Limburgse Koordag 2022 - VNK (vnk-limburg.nl)