Laden Evenementen

Concert Huiswaarts

11 juni 2023

VNK_Huiswaarts

Misschien lonkt het in de verte, verlang je naar een thuis of moet je noodgewongen weg van huis en haard. Slenteren, stromend, pulserend, even stilstaand, je hoofd te ruste leggend… en weer door. 

Voorbij weidse landschappen, spiegelend water en imposante bergtoppen. Want misschien vind je daar… In het programma Huiswaarts zingt Vocaal Ensemble Lingua e Musica over het verlangen om aan te komen op een plek waar er op je gewacht wordt. Waar je weet dat je veilig bent en je hoofd vredig kan laten rusten. Dit is een geliefd thema in de kunst en actueel in een onrustige wereld, waar veel mensen verdreven van huis en haard hun heil elders zoeken. Het koor vraagt met dit a capella programma aandacht voor mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om een veilig (t)huis te hebben.
Elk lied is een reis, bewegend door een landschap, met wisselende tempo’s: huppelend, glijdend, slepend, stilstaand, met de drijfveer om aan te komen. Zie voor meer info de website.
Reserveren verplicht* via concerten@lingua-e-musica.nl
* De Keizerzaal is een unieke locatie, boven in de Sint Servaas, die maar zelden gebruikt mag worden. Wij hebben hier maar 100 plaatsen beschikbaar, daarom vragen we u om uw plaatsen vooraf te reserveren en te betalen. De Keizerzaal is alleen toegankelijk via een wenteltrap met 97 treden, en daarom absoluut ongeschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Voor hen hebben we gelukkig (ook een prachtige) locatie gevonden in de Kloosterkerk te Wittem op de zaterdagmiddag 16:30 uur.

Gegevens

Datum:
11 juni 2023
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
€15
Site:
https://www.lingua-e-musica.nl/huiswaarts-concert-10-11-juni/

Locatie

Keizerzaal Sint-Servaasbasiliek Maastricht
Keizer Karelplein 3
Maastricht, Limburg 6211 TC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie