Laden Evenementen

Concert Bedtime Stories

26 mei

VNK_Bedtime-Stories

Welk boek ligt er bij u op het nachtkastje? Of wat was uw lievelingsverhaal toen u nog klein was? Misschien de sprookjes van Anderson en Grimm. Voorgelezen worden en je overgeven aan spannende en verbazingwekkend mooie vertellingen heeft iets magisch.

Voorbij zware oogleden het laatste licht van de dag zien en je veilig overgeven aan de nacht, in het spanningsveld tussen wakker zijn en slapen. De grenzen tussen wat echt is en verbeelding vervagen. De eerste droombeelden melden zich en de vertelling gaat door.

Dit spanningsveld tussen bewustzijn en onderbewustzijn ligt ten grondslag aan ons concert. Een verhalenschat van spontane en raadselachtige vertellingen en gebeden wordt in dit concert aan elkaar geweven tot een bonte raamvertelling met plek voor gevoelens van kinderlijke angsten, avontuur, warmte, troost en vertrouwen. In deze ‘analoge podcast’ mag ons publiek even wegdromen, loskomen en ontsnappen.

Moderne koormuziek van de 20e- en 21e eeuwse componisten Gjeilo, Whitacre, Runestad, Mäntyjärvi, Gimon, Lang en Ešenvalds leidt ons samen met een bewerking voor koor van Mahler’s Urlicht (uit zijn 2e symfonie) langs spannende verhalen en raadselachtige vertellingen. Harpiste Oxana Thijssen begeleidt ons als in een sprookje en laat ons sluimeren tussen slaap en wakker zijn.

Ieder mens wenst een goede nacht voor zichzelf en zijn geliefden, om de zorgen om de verwarrende wereld even te kunnen parkeren tot morgen.

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
16:00 - 17:15
Kosten:
€17,50
Site:
https://www.lingua-e-musica.nl/bedtime-stories-concert-25-en-26-mei/

Locatie

Concertzaal Opus 9 (Sint Theresiaplein 9, 6213 CG Maastricht)