Even voorstellen: nieuwe voorzitter Tim Schulteis

Tim Schulteis is de opvolger van Jan van Hoef als voorzitter van het bestuur van het VNK-Limburg. Tim is in februari begonnen in deze vrijwilligersfunctie. Wij stellen hem hieronder graag aan jullie voor. 

Tim (1979) studeerde koordirectie en solozang aan het Conservatorium in Maastricht. De afgelopen jaren, tot aan de Corona-crisis, is hij actief geweest als dirigent van diverse koren (van kamerkoor tot mannenkoor). Als koorzanger zong hij in het verleden onder andere bij koren als Studium Chorale. Momenteel zingt hij nog regelmatig bij Vocal Group Fusion. Parallel aan zijn muzikale bestaan volgde Tim een ander pad; hij studeerde onder meer wiskunde en natuurkunde, promoveerde is wiskundige economie en is in het dagelijks leven werkzaam als directeur Digital bij pensioenuitvoerder APG.

De Corona-crisis deed hem beseffen dat hij op een andere manier wilde bijdragen aan de toekomst van het koorleven in Limburg.

Foto Tim Schulteis

Zelf verwoordt hij het als volgt: “Ik zie om me heen dat koorzang het moeilijk heeft, om heel veel verschillende redenen, terwijl ik zingen in een koor één van de mooiste dingen vind om te doen. Het is naar mijn mening cruciaal dat we het hele netwerk rondom koren (zangers, dirigenten, besturen) in Limburg activeren om samen te werken. Alleen zo krijgen we zowel kinderen als volwassenen weer aan het zingen, bevorderen we kwaliteit van koren en dirigenten en zorgen we dat er aanbod is op elk niveau. Ik ben super gemotiveerd om daar bij VNK-Limburg mijn steentje aan bij te dragen”.