Afscheid van bestuurslid Ubbo van Piggelen

Tijdens het Klankkleur Festival hebben we met mooie woorden en bloemen afscheid genomen van bestuurslid Ubbo van Piggelen, die ruim tien jaar in het bestuur zat.

Ubbo’s eerste ervaring met koorzingen was in 1968, toen hij als student ging meedoen aan de maandelijkse Bachcantates in Utrecht. In 2000 leerde hij via zijn vrouw de Heerlense Oratoriumvereniging kennen. Luisterend naar een generale repetitie wilde hij ook in een koor. Zo is hij vanaf 2000 meteen in het bestuur van die vereniging terechtgekomen, waar hij veel concerten heeft georganiseerd.

Dat organiseren bleek goed te passen bij het VNK-Limburg en zo trad hij in 2012 toe tot ons bestuur, waar hij naast het organiseren van de Limburgse Koordagen ook het penningmeesterschap en de secretarisrol in het bestuur vervulde. Ubbo zat ook ruim tien jaar in het landelijk bestuur van de bond van Zang- en Oratoriumverenigingen Nederland (KBZON) en kortere tijd in het bestuur van Koornetwerk Nederland. Hij zit nu nog in het bestuur van kamermuziekgezelschap Ensemble 88.

Afscheid Ubbo website