Open Limburgs Korenfestival

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Ook in 2019 organiseert het VNK-Limburg het Open Limburgs Korenfestival (OLKF). Het is een van de activiteiten die het VNK-Limburg in 2019 organiseert als onderdeel van de Limburgse Koordagen. Het festival vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Een half uur ‘a moment of fame’ voor uw koor op een toplocatie in Limburg!

Koren – van alle genres en groottes - uit Limburg en daarbuiten roepen we op om de deel te nemen aan het OLKF met een optreden naar keuze. Dit onderdeel heeft dit jaar een compleet nieuwe vorm. VNK-Limburg streeft naar een toegankelijk karakter, want samen zingen en plezier beleven aan koorzang staan tijdens deze dagen voorop!

OLKF Zaterdag-PascalMoors.jpg-11

Inschrijven

Inschrijving gaat binnenkort online.

naamloos (157 van 409)

Toelichting

Toelichting staat binnenkort online.

Deelname

Ieder koor kan meedoen aan het OLKF. Het is geen wedstrijd ‘pur sang’; deelnemen kan voor uw koor belangrijker zijn dan het halen van zoveel mogelijk punten. U ontvangt op verzoek een juryrapport - gemaakt door een deskundige jury - met niet alleen punten, maar ook een aantal opmerkingen en suggesties waarmee u concreet verder kunt.

Een ander terugkerend onderdeel van de Limburgse Koordagen is de provinciale voorronde NKF, georganiseerd door het Nederlands Koorfestival. Het koor heeft de keuze om deel te nemen aan het OLKF en/of de provinciale voorronde NKF. Jouw koor kan dus op diverse manieren deelnemen aan het wedstrijdelement van de Limburgse Koordagen 2019:

Provinciale voorronde Nederlands Koorfestival (NKF)
  • NKF: deelname staat open voor alle koren uit de eigen provincie of regio. Bij deelname krijgt ieder koor een officiële NKF-beoordeling door de NKF jury en worden alle winnaars uitgenodigd voor de Landelijke NKF Finale. Voor deze optie geldt een apart reglement; te vinden in het inschrijfformulier op de website van het Nederlands Koorfestival.
Open Limburgs Korenfestival (OLKF)
  • Concoursdeelname: een beoordeling met punten door een jury op zaken als klank, zuiverheid etc.. Met dit jaar voor alle koren de kans om 1ste, 2e of 3e prijs in de eigen afdeling te behalen.
  • Feedbackdeelname: een beoordeling door de OLKF jury met als resultaat een terugkoppeling in de vorm van een geschreven formulier met suggesties waar het koor duidelijk mee verder kan werken.
  • SHOW: koren wordt een podium geboden voor een optreden, waarbij een jury met een theater achtergrond beoordeelt op het showelement: aankleding, choreografie, podiumpresentatie en in mindere mate op de kwaliteit van de zang.
OLKF Zaterdag-PascalMoors.jpg-94

Afdelingen

Deelnemende koren dienen zich in te schrijven in de afdeling A, B of C, al naar gelang de eigen inschatting van de kwaliteit van het koor:

A            Zeer gevorderd, ervaren;
B            Gevorderd;
C            Beginnend, weinig concert- of concourservaring.

Zo krijgt ieder koor de kans om een 1ste, 2e of 3e prijs in de eigen afdeling te behalen en zich te meten met koren op hetzelfde niveau. Indien een koor hulp nodig heeft bij het maken van een afdelingskeuze, neem dan contact op met de organisatie via de gegevens onderaan deze pagina. Note: Alléén A-koren kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan zowel de NKF voorronde als het OLKF.

LKDvrijdag-PascalMoors-3

SHOW avond

Wil jouw koor heel graag met een dans/theater gezelschap optreden? Heb je een fantastische saxofonist in je koor en wil je deze gezamenlijk met je koor laten optreden? Of wilde je altijd al eens zingen met die ene populaire band of zanger(es)? En wil je dit aan een groots publiek showen?

Schrijf jouw koor in voor deze onvergetelijke SHOW avond en deel je ideeën met ons. Zo kunnen we gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden waar we jullie kunnen ondersteunen.  Zo maken we er samen een mooie concert avond van.

OLKF Zondag-PascalMoors.jpg-114

Meer nieuws


Bevrijdingsconcert Si-Tard

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ut euismod nunc, at suscipit arcu. Donec sodales erat vel tempus congue. Nam posuere enim sit amet iaculis fermentum. Phasellus rutrum, est eget placerat viverra, urna massa mattis ex, at porttitor eros orci nec ex. Praesent felis nisi, ultricies ac gravida at, viverra non metus. In…

Lees meer

Nieuwe website gelanceerd!

Na een naamswijziging (van Verenigde Nederlandse Korenorganisaties naar Verbindend Netwerk Koorzang) met een bijkomend nieuw logo, heeft het VNK-Limburg nu ook een volledig nieuwe website! Met de nieuwe website wordt de netwerkfunctie van het VNK-Limburg verder ondersteund. Behalve informatie over ons en waar we voor staan, vindt u hier ook alle informatie over onze activiteiten…

Lees meer