Open Limburgs Korenfestival

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Ook in 2019 is er weer het Open Limburgs Korenfestival (OLKF). Het is een van de activiteiten die het VNK-Limburg organiseert als onderdeel van de Limburgse Koordagen. Het festival vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. ‘A moment of fame’ voor jouw koor op een toplocatie in Limburg!

Dit jaar vindt, naast het OLKF, de Provinciale NKF Competitie plaats tijdens de Limburgse Koordagen. Alle koren die kiezen voor Concoursdeelname in de afdeling A van het OLKF, doen automatisch mee aan deze Competitie. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ieder koor in de afdeling A krijgt dan ook van de jury een officiële NKF-beoordeling en de winnaar wordt vrijblijvend uitgenodigd voor de landelijke NKF Finale in 2020.

Koren – van alle genres en groottes - uit Limburg en daarbuiten roepen we op om de deel te nemen aan het OLKF met een optreden naar keuze. Dit onderdeel heeft dit jaar een compleet nieuwe vorm. VNK-Limburg streeft naar een toegankelijk karakter, want samen zingen en plezier beleven aan koorzang staan tijdens deze dagen voorop!

naamloos (157 van 409)

Inschrijven

Registreer je koor eerst via Mijn VNK-L. Zodra je koor is geregistreerd en je bent ingelogd kun je het koor gemakkelijk via het online inschrijfformulier aanmelden. Aanmelden kan tot 5 juli 2019.

Download hier het inschrijfformulier zodat je van tevoren weet welke gegevens je nodig hebt. Dit inschrijfformulier is puur ter informatie en geldt niet als officiële aanmelding.

OLKF Zaterdag-PascalMoors.jpg-11

Toelichting

Lees voordat je het koor gaat inschrijven voor het OLKF (en voor A koren het NKF) eerst goed de toelichting door. Indien er onduidelijkheden zijn, vraag het gerust! Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Deelname

Ieder koor kan meedoen aan het OLKF. Het is geen wedstrijd ‘pur sang’; deelnemen kan voor het koor belangrijker zijn dan het halen van zoveel mogelijk punten. Een koor kan op diverse manieren deelnemen aan het festival:

  • Concoursdeelname: de jury beoordeelt het optreden van je koor, waarbij punten worden gegeven op zaken zoals klank, ritmiek en uitspraak. Met dit jaar voor alle koren de kans om op je eigen niveau een 1ste, 2de of 3de prijs te behalen!
  • Feedbackdeelname: de jury beoordeelt het optreden van je koor, met als resultaat een geschreven formulier met suggesties waar jullie koor duidelijk mee aan de slag kan.
  • SHOW: als koor krijg je de mogelijkheid om een groots optreden te organiseren waarbij wij je faciliteren. Een jury met theaterachtergrond beoordeelt je koor behalve op kwaliteit van de zang, ook op het showelementen zoals aankleding, choreografie, en podiumpresentatie.

Afdelingen [NIEUW]

Wanneer je als koor kiest voor de Concours- of Feedbackdeelname dien je het koor in te schrijven in één van de volgende afdelingen:

  • A - Zeer gevorderd, ervaren
  • B - Gevorderd
  • C - Beginnend, weinig concert- of concourservaring

Hierdoor krijgt elk koor de kans een 1ste, 2de of 3de prijs in de eigen afdeling te behalen en zich te meten met koren op hetzelfde niveau en van dezelfde grootte!

LKDvrijdag-PascalMoors-3

SHOW avond

Tijdens deze avond treden diverse koren op waarbij ze je een onvergetelijke avond bezorgen! Met als afsluiter van de avond hét topkoor van Nederland: Dekoor Close Harmony. Na tal van wereldtitels en samenwerkingen met bekende artiesten komt het Utrechtse closeharmonykoor, onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty, naar Roermond. Kom ook naar deze onvergetelijke SHOW avond en reserveer zaterdagavond 5 oktober alvast in je agenda. - Meer informatie volgt binnenkort

NKF foto

Provinciale NKF competitie

Om het jaar vindt de provinciale NKF competitie plaats tijdens de Limburgse Koordagen. Zo ook weer in 2019. Alle koren die kiezen voor Concoursdeelname in de afdeling A van het OLKF, doen automatisch mee aan de provinciale NKF competitie. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ieder koor krijgt dan ook van de jury een officiële NKF-beoordeling en de winnaar wordt vrijblijvend uitgenodigd voor de landelijke NKF Finale in 2020.

OLKF Zondag-PascalMoors.jpg-114

Vragen?

Neem contact op met Mara Daniëls, projectmedewerker Muziek bij het Huis voor de Kunsten Limburg via: T. 0475-399286 of E. likoda@vnk-limburg.nl.

Laatste nieuws


Unieke editie De Maestro met koor, orkest en slagwerkensemble

Koor-, slagwerk- en orkestdirigenten gezocht voor De Maestro – zaterdag 29 juni 2019 Zaterdag 29 juni a.s. organiseren de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg een speciale editie van De Maestro bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Deze directiecursus-dag o.l.v. Jan Cober is deze keer niet alleen…

Lees meer

Regiobijeenkomsten Verenigingsondersteuning

Het culturele verenigingsleven heeft te maken met diverse uitdagingen, zoals vergrijzing, moeite om nieuwe bestuursleden te vinden en minder inkomsten uit subsidies, contributies en sponsoring. Het Huis voor de Kunsten Limburg begeleidt culturele verenigingen bij het vinden van een oplossing voor dit soort uitdagingen. Benieuwd met welke vragen je bij het Huis terecht kunt en…

Lees meer