Open Limburgs Korenfestival

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Inschrijven verplicht

Ook in 2019 is er weer het Open Limburgs Korenfestival (OLKF). Het is een van de activiteiten die het VNK-Limburg organiseert als onderdeel van de Limburgse Koordagen. Het festival vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Een half uur ‘a moment of fame’ voor jouw koor op een toplocatie in Limburg!

Dit jaar vindt, naast het OLKF, de Provinciale NKF Competitie plaats tijdens de Limburgse Koordagen. Alle koren die kiezen voor Concoursdeelname in de afdeling A van het OLKF, doen automatisch mee aan deze Competitie. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ieder koor in de afdeling A krijgt dan ook van de jury een officiële NKF-beoordeling en de winnaar wordt vrijblijvend uitgenodigd voor de landelijke NKF Finale in 2020.

Koren – van alle genres en groottes - uit Limburg en daarbuiten roepen we op om de deel te nemen aan het OLKF met een optreden naar keuze. Dit onderdeel heeft dit jaar een compleet nieuwe vorm. VNK-Limburg streeft naar een toegankelijk karakter, want samen zingen en plezier beleven aan koorzang staan tijdens deze dagen voorop!

naamloos (157 van 409)

Inschrijven

Registreer je koor eerst via Mijn VNK-L. Zodra je koor is geregistreerd en je bent ingelogd kun je het koor gemakkelijk via het online inschrijfformulier aanmelden. Aanmelden kan tot 5 juli 2019.

Download hier het inschrijfformulier zodat je van tevoren weet welke gegevens je nodig hebt. Dit inschrijfformulier is puur ter informatie en geldt niet als officiële aanmelding.

OLKF Zaterdag-PascalMoors.jpg-11

Toelichting

Lees voordat je het koor gaat inschrijven voor het OLKF (en voor A koren het NKF) eerst goed de toelichting door. Indien er onduidelijkheden zijn, vraag het gerust! Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Deelname

Ieder koor kan meedoen aan het OLKF. Het is geen wedstrijd ‘pur sang’; deelnemen kan voor het koor belangrijker zijn dan het halen van zoveel mogelijk punten. Een koor kan op diverse manieren deelnemen aan het festival:

  • Concoursdeelname: de jury beoordeelt het optreden van je koor, waarbij punten worden gegeven op zaken zoals klank, ritmiek en uitspraak. Met dit jaar voor alle koren de kans om op je eigen niveau een 1ste, 2de of 3de prijs te behalen!
  • Feedbackdeelname: de jury beoordeelt het optreden van je koor, met als resultaat een geschreven formulier met suggesties waar jullie koor duidelijk mee verder kan werken.
  • SHOW: als koor krijg je de mogelijkheid om een groots optreden te organiseren waarbij wij je faciliteren. Een jury met theaterachtergrond beoordeelt je koor behalve op kwaliteit van de zang, ook op het showelementen zoals aankleding, choreografie, en podiumpresentatie.

Afdelingen [NIEUW]

Wanneer je als koor kiest voor de Concours- of Feedbackdeelname dien je het koor in te schrijven in één van de volgende afdelingen:

  • A - Zeer gevorderd, ervaren
  • B - Gevorderd
  • C - Beginnend, weinig concert- of concourservaring

Hierdoor krijgt elk koor de kans een 1ste, 2de of 3de prijs in de eigen afdeling te behalen en zich te meten met koren op hetzelfde niveau en van dezelfde grootte!

LKDvrijdag-PascalMoors-3

SHOW avond

Wil jouw koor heel graag met een dans/theater gezelschap optreden? Heb je een fantastische saxofonist in je koor en wil je samen optreden? Of wilde je altijd al eens zingen met die ene populaire band of zanger(es)? En wil je dit aan een groots publiek showen? Schrijf jouw koor in voor deze onvergetelijke SHOW avond op zaterdag 5 oktober en deel je ideeën met ons! Zo kunnen we gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden om er een mooie concert avond van te maken.

NKF foto

Provinciale NKF competitie

Om het jaar vindt de provinciale NKF competitie plaats tijdens de Limburgse Koordagen. Zo ook weer in 2019. Alle koren die kiezen voor Concoursdeelname in de afdeling A van het OLKF, doen automatisch mee aan de provinciale NKF competitie. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ieder koor krijgt dan ook van de jury een officiële NKF-beoordeling en de winnaar wordt vrijblijvend uitgenodigd voor de landelijke NKF Finale in 2020.

OLKF Zondag-PascalMoors.jpg-114

Vragen?

Neem contact op met Mara Daniëls, projectmedewerker Muziek bij het Huis voor de Kunsten Limburg via: T. 0475-399286 of E. likoda@vnk-limburg.nl.

Laatste nieuws


Verenigingsondersteuning gelanceerd

Loket Verenigingsondersteuning geopend Het culturele verenigingsleven heeft te maken met diverse uitdagingen, zoals de vergrijzing, moeite om nieuwe bestuursleden te vinden en minder inkomsten uit subsidies, contributies en sponsoring. Heb je een artistieke of bestuurlijke uitdaging als koor of zangvereniging? En ben je aangesloten bij het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L)? Klop dan aan bij…

Lees meer

SamenDOOR-regeling verlengd

De indientermijn  voor de ‘subsidieregeling muziekverenigingen SamenDOOR! voor het schooljaar 2018-2019’ is verlengd! Indienen kan nog tot 1 mei 2019 (i.p.v. 1 maart 2019). De regeling is voor muziekverenigingen in samenwerking met het onderwijs voor het schooljaar 2018- 2019 en heeft als doel om: Méér muziek in de klas onder- en na schooltijd mogelijk te…

Lees meer