Meet the Choirs

Dé showavond van Limburg!
Zaterdag 5 oktober, 19.30 uur zaal open - 20:00 uur aanvang
TheaterHotel De Oranjerie
Gratis toegang

Meet the Choirs - zonder showavond toevoeging

Een gratis avondje uit met de hele familie in het theater? Dat kan! Beleef een onvergetelijke avond met Meet the Choirs, waar grootse koren je met hun repertoire van je stoel afblazen. Een showavond met een grote S en entertainment op topniveau.

The only thing better than singing is more singing

Met wie willen we jou kennis laten maken? Natuurlijk met hét topkoor van Nederland: Dekoor Close Harmony. Hét beste koor van Limburg 2018: Vocaal Ensemble Quint en het meest enthousiaste mannenkoor ooit, het Venrays Mannenkoor.

Het belooft een uniek concert te worden met meer dan 100 koorzangers. Daarnaast kun jij als bezoeker meezingen met een aantal klassiekers. Alle ingrediënten voor een gezellig avondje uit zijn aanwezig!

Kom dus gezellig samen met je man, vrouw, vader, moeder en (klein) kinderen, kortom de hele familie, naar het TheaterHotel De Oranjerie in Roermond voor deze showavond en Meet the Choirs!

Dekoor Close Harmony

Dekoor Close Harmony is meer dan een koor. Het zijn dertig jonge muzikanten. De onuitputtelijke drive achter deze groep is muzikaal leider Christoph Mac-Carty. Dekoor staat al jaren aan de wereldtop en blijft altijd in beweging. Die energie moet op de planken.

Dekoor staat in het collectieve geheugen gegrift als de groep die optrad met The Rolling Stones tijdens Pinkpop 2014. In de afgelopen 3 jaar bestormden Dekoor dertig Nederlandse Theaters. De volgende stap, een internationaal podium, is in de zomer van 2016 gezet op Sziget Festival in Hongarije, waar ze in 2018 wederom hebben opgetreden. Tot slot sloot Dekoor het jaar 2017 af tijdens de Helden van de Top 2000 samen met Di-Rect in de AFAS Live.

Vocaal Ensemble Quint

Vocaal Ensemble Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste vrouwen afkomstig uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 onder de professionele leiding van Esther Zaad.  Quint houdt van een gevarieerd repertoire, zingt zowel klassieke als lichte muziek en gooit hoge ogen op verschillende festivals en concoursen.

Een greep uit de behaalde titels van de afgelopen drie jaar: Nederlands Koor van het Jaar 2016-2017, handhaving in de eerste klasse Grote Vocal Groups op het BALK vocal light TOPfestival (2017), Gouden certificaat International Choir Competition Maastricht en uiteraard de titel Limburgs Koor van het jaar 2018. Door de goede presentatie in Maastricht heeft Quint zich ook geplaatst voor de World Choir Games in 2020 in Vlaanderen.

Venrays Mannenkoor

Het Venrays Mannenkoor maakt al bijna 110 jaar deel uit van het culturele leven van Venray. Een gezonde vereniging met zangers vanaf 20 jaar in alle leeftijdscategorieën. De vereniging telt momenteel bijna 110 leden.

Het repertoire omvat werken uit de gehele muziekgeschiedenis, op profaan en op religieus gebied, van klassiek tot pop in een groot aantal verschillende talen. Het koor voert dit repertoire uit zonder gebruik te maken van partituren. De uitvoeringen kenmerken zich door een grote levendigheid: er treden verschillende koortjes en groepen vanuit het gehele koor op. Ook worden optredens geregeld ondersteund door bewegingen en andere choreografische elementen.

DSC_2814

Dekoor Close Harmony

Laatste nieuws


Online gratis workshop ”Hoe repeteer je online?”

Zoom-worlshop – Hoe repeteer je online? Vrijdag 29 mei 2020 heeft de Zoom-workshop ”Hoe repeteer je online? plaatsgevonden. In deze gratis workshop, georganiseerd door de LBM, LBT en het VNK-Limburg, delen professionals die al een tijdje ervaring hebben opgedaan hun aanpak voor online repeteren. Een workshop vol inspiratie en motivatie voor online repetities! Bekijk de…

Lees meer

NIEUW! Zet je koor op de kaart

VNK-Limburg biedt de mogelijkheid je koor letterlijk ‘op de kaart’ te zetten. Geef je repetitielocatie, webadres en een foto op, en je koor is zichtbaar met zijn genre en zijn samenstelling. Zie https://www.vnk-limburg.nl/korenkaart/ De gegevens kun je opgeven, indien je bij Mijn VNK-Limburg bent aangemeld. Veel plezier met deze dienst!

Lees meer