Stemvorming met Rob

In “Stemvorming met Rob” staan iedere week adem- en inzing-oefeningen centraal. Daarnaast is er aandacht voor het leren horen van intervallen (de afstand tussen de tonen) en wordt iedere video afgesloten met een lied.

In video 1 gaan we werken aan houding en aan een lage ademhaling. Verder gaan we de adem in oefeningen koppelen aan het zingen. Bij het blokje “intervallen” gaan we leren hoe je intervallen makkelijker kunt leren herkennen. De video sluiten we af met het lied: Singing all together.

In video 2 gaan we weer lekker aan de slag met je adem. Daarna gaan we samen diverse vocalen zingen. Ook komen er twee nieuwe intervallen aan bod. De les sluiten we af met: Bim bam biddy biddy bam.

In video 3 ga je in de ademoefeningen leren hoe je moet “abspannen” en gaan we dieper in op het begrip “ademsteun”. Bij de oefeningen staat hier “dictie/uitspraak”op het programma. Uiteraard komen er ook weer nieuwe intervallen aan bod. De video sluiten we af met het lied: Castle on a cloud.

In video 4 gaan we tijdens de ademoefeningen energiek aan de slag met je flanken. Daarna gaan we het hebben over “forte en piano zingen”. In het blokje “intervallen” staat er een kleine kennisquiz op het programma. We sluiten de les af met het lied: Edelweiss.