Basiscursus dirigeren

Wil jij jouw vaardigheden voor het leiden van een koor of slagwerkensemble uitbreiden? Met de basiscursus ‘Dirigeren’ ga je dieper in op o.a. solfège, partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk met een koor of slagwerkensemble. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat voor niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Foto door Pascal Moors
naamloos (90 van 409)

Inhoud cursus

Met deze Basiscursus dirigeren ga je dieper in op o.a. partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming, solfège en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK-Limburg, de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Praktische info

  • 10 lessen á 2 uur + gratis proefles
  • Lesdag en –tijd: zaterdag van 11.00 - 13.00 uur
  • Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, 6001 GT, in Weert
  • Startdatum: tot nader bericht.
  • Kosten: vanaf € 303,00. Limburgse jongeren t/m 25 jaar, komen in aanmerking voor een subsidie van 90% op de cursusprijs bij het behalen van het certificaat.

Meer info en aanmelding via www.rickraakt.nl.

 

Meer nieuws


Kortingscode Lets Radiokoor – Parkstad Limburg Theater Heerlen

Kortingscode Lets Radiokoor – Parkstad Limburg Theater Heerlen Op zondag 24 oktober vindt er in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen een voorstelling plaats van het Lets Radiokoor. Je bezoekt deze voorstelling met €12,50 korting door het gebruik van kortingscode: Koor2021! Het Lets Radiokoor Het Lets Radiokoor (opgericht in 1940) behoort tot de absolute top van de Europese professionele kamerkoren. Het…

Lees meer

Foto’s Limburgse Koordag 2021

Foto’s Limburgse Koordag 2021 online Op zondag 3 oktober vond de Limburgse Koordag plaats in TheaterHotel De Oranjerie. Samen met koren en (koor)zangliefhebbers kijken we terug op een geslaagde editie. Foto’s Limburgse Koordag 2021

Lees meer