Basiscursus dirigeren

Wil jij jouw vaardigheden voor het leiden van een koor of slagwerkensemble uitbreiden? Met de basiscursus ‘Dirigeren’ ga je dieper in op o.a. solfège, partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk met een koor of slagwerkensemble. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat voor niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Foto door Pascal Moors
naamloos (90 van 409)

Inhoud cursus

Met deze Basiscursus dirigeren ga je dieper in op o.a. partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming, solfège en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK-Limburg, de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Praktische info

  • 10 lessen á 2 uur + gratis proefles
  • Lesdag en –tijd: zaterdag van 11.00 - 13.00 uur
  • Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, 6001 GT, in Weert
  • Gratis proefles: 8 februari 2020
  • Startdatum: 14 maart 2020
  • Kosten: vanaf € 303,00. Limburgse jongeren t/m 25 jaar, komen in aanmerking voor een subsidie van 90% op de cursusprijs bij het behalen van het certificaat.

Meer info en aanmelding via www.rickraakt.nl.

 

Meer nieuws


Inspiratiebijeenkomst verenigingsondersteuning

Op 12 februari 2020 (19.30-21.30 uur) organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een inspiratiebijeenkomst voor (bestuurs)leden van verenigingen die zijn aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Toneelhuis LFA of het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L). Tijdens de inspiratiebijeenkomsten wordt de stimuleringsregeling verenigingsondersteuning toegelicht en worden veel voorkomende…

Lees meer

Save the date! Limburgse Koordagen 2020

Laat jullie stem horen tijdens de 6e editie van de Limburgse Koordagen en reserveer: 2, 3 en 4 oktober 2020 in jullie agenda’s! Ook dit jaar organiseert Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Met workshops en wedstrijdelementen voor koren en zangliefhebbers belooft het weer een inspirerend en…

Lees meer