Basiscursus dirigeren

Wil jij jouw vaardigheden voor het leiden van een koor of slagwerkensemble uitbreiden? Met de basiscursus ‘Dirigeren’ ga je dieper in op o.a. solfège, partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk met een koor of slagwerkensemble. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat voor niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Foto door Pascal Moors
naamloos (90 van 409)

Inhoud cursus

Met deze Basiscursus dirigeren ga je dieper in op o.a. partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming, solfège en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK-Limburg, de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Praktische info

  • 10 lessen á 2 uur + gratis proefles
  • Lesdag en –tijd: zaterdag van 11.00 - 13.00 uur
  • Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, 6001 GT, in Weert
  • Startdatum: tot nader bericht.
  • Kosten: vanaf € 303,00. Limburgse jongeren t/m 25 jaar, komen in aanmerking voor een subsidie van 90% op de cursusprijs bij het behalen van het certificaat.

Meer info en aanmelding via www.rickraakt.nl.

 

Meer nieuws


Wat is de toekomst van onze dirigenten?

Bekijk de resultaten van de enquête ‘Besturen is vooruitzien’, waarmee VNK-Limburg informatie heeft opgehaald over de situatie van koorleiders.

Lees meer

Afscheid van bestuurslid Ubbo van Piggelen

Tijdens het Klankkleur Festival hebben we met mooie woorden en bloemen afscheid genomen van bestuurslid Ubbo van Piggelen, die ruim tien jaar in het bestuur zat.

Lees meer