Basiscursus dirigeren

Wil jij jouw vaardigheden voor het leiden van een koor of slagwerkensemble uitbreiden? Met de basiscursus ‘Dirigeren’ ga je dieper in op o.a. solfège, partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk met een koor of slagwerkensemble. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat voor niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Foto door Pascal Moors
naamloos (90 van 409)

Inhoud cursus

Met deze Basiscursus dirigeren ga je dieper in op o.a. partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming, solfège en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK-Limburg, de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Praktische info

  • 10 lessen á 2 uur + gratis proefles
  • Lesdag en –tijd: zaterdag van 11.00 - 13.00 uur
  • Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, 6001 GT, in Weert
  • Startdatum: tot nader bericht.
  • Kosten: vanaf € 303,00. Limburgse jongeren t/m 25 jaar, komen in aanmerking voor een subsidie van 90% op de cursusprijs bij het behalen van het certificaat.

Meer info en aanmelding via www.rickraakt.nl.

 

Meer nieuws


Online gratis workshop ”Hoe repeteer je online?”

Zoom-worlshop – Hoe repeteer je online? Vrijdag 29 mei 2020 heeft de Zoom-workshop ”Hoe repeteer je online? plaatsgevonden. In deze gratis workshop, georganiseerd door de LBM, LBT en het VNK-Limburg, delen professionals die al een tijdje ervaring hebben opgedaan hun aanpak voor online repeteren. Een workshop vol inspiratie en motivatie voor online repetities! Bekijk de…

Lees meer

NIEUW! Zet je koor op de kaart

VNK-Limburg biedt de mogelijkheid je koor letterlijk ‘op de kaart’ te zetten. Geef je repetitielocatie, webadres en een foto op, en je koor is zichtbaar met zijn genre en zijn samenstelling. Zie https://www.vnk-limburg.nl/korenkaart/ De gegevens kun je opgeven, indien je bij Mijn VNK-Limburg bent aangemeld. Veel plezier met deze dienst!

Lees meer