Workshops

Zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober
Gratis deelname - Inschrijven verplicht

Twee dagen boordevol workshops voor individuele (koor)zangers en (koor)zangeressen over diverse thema’s zoals stemgebruik, podiumpresentatie, liedinterpretatie, solfège en klassieke stromingen.

Workshops

Aanmelden

Aanmelden voor diverse workshops nog mogelijk tot en met 2 oktober 2019. Voor sommige workshops geldt vol=vol. Wees er snel bij!

De workshops van Suzan Seegers zijn nog niet helemaal vol vanwege enkele afmeldingen. Je kunt je niet meer aanmelden via onderstaande button naar het online formulier. Meld je aan voor de workshop van Suzan Seegers via: likoda@vnk-limburg.nl 

Workshopprogramma zaterdag 5 oktober

panda-van-proosdij-workshop

Voice & Physique door Panda van Proosdij
11.00 uur – 12.30 uur

Panda: “In 2006 ben ik begonnen met de ontwikkeling van een methode die ik “Voice & Physique” heb genoemd. Deze methode gaat over het ondersteunen van de stem door middel van een goed fysiek bewustzijn. En dit bij te laten dragen aan de kwaliteit van het zingen. Naast het creëren van een gezonde houding van het lichaam tijdens het zingen, bevat deze methode drie belangrijke met elkaar verbonden begrippen: energie, concentratie en focus. Door het gebruik van verschillende oefeningen wil ik ervoor zorgen deze begrippen te verbinden. Om zo deze eenheid te realiseren tijdens repetities en uitvoeringen.”

Onderdeel van het grote geheel door Rob Reyners en Bart Segers
Workshop 1: 11.30 uur - 12.30 uur | Max. 15 deelnemers
Workshop 2: 13.00 uur - 14.00 uur | Max. 15 deelnemers

Hoe maak je van een koor een geheel qua klank en qua plaatje? Deze vraag staat centraal in deze workshop, waar Rob en Bart je laten ervaren hoe je elkaar, als koorlid en als dirigent, in een koor positief kunt stimuleren en beïnvloeden. Hun werkwijze is energiek en enthousiast. Er wordt een verbinding gelegd tussen muziek en je performance. Niet keurig in vier stemgroepen, braaf en statisch staan, maar samen op zoek naar inleving, dynamiek en balans binnen de muziek. Hoe komt iets prettig over op het publiek, zonder dat het onecht en oncomfortabel aanvoelt?

Samen werkten Rob en Bart aan  ‘Schinderhannes’ in 2017, produceerden ze de twee 'Rob Reyners and Friends' concerten  en toeren ze  nu (als producent en uitvoerders) rond met muzikale voorstelling 'Kent U Deze Nog?'.

Bart Segers & Rob Reyners
Suzan Seegers

Liedinterpretatie door Suzan Seegers
Workshop 1: 12:00 uur – 16:00 uur | Max. 9 deelnemers

Altijd al net iets meer uit dat ene lied willen halen dat je zo graag zingt? Een lied goed zingen is meer dan alleen zingen, er is een beleving van binnenuit nodig om mensen te raken met wat jij doet. Eigenlijk moet het verhaal dat je zingt in het lied van jou zijn, ook al heb je het nog nooit meegemaakt wat de tekst verteld. In deze workshop zullen we samen aan de slag gaan om het lied iets meer te voelen en begrijpen. Samen met een pianist gaan we per persoon ongeveer 20 minuten lekker zingen, terwijl de rest van je mede zangers gewoon om je heen zitten. Geloof me, dit is heel fijn…! Want door te kijken leer je enorm veel! En als je zingt krijg je steun van hun allemaal & je hebt publiek! Het is belangrijk dat je het lied uit je hoofd kent omdat we dan echt kunnen werken. Ik werk op intuïtie, dus ik kan je nog niet precies vertellen wat ik zal doen. Wel weet ik dat je anders naar buiten loopt dan dat je naar binnen kwam! Doe je mee?

Koor a capella: the real thing door Hans Leenders
14.30 uur – 17.00 uur

Tijdens deze (klassieke) workshop laat Hans Leenders je beleven hoe het is om a capella te zingen. Je gaat aan de slag met romantisch en (gematigd) eigentijds repertoire. Het repertoire van deze workshop is The dark-eyed sailor van Ralph Vaughan-Williams en  Signum Magnum van Hans Leenders zelf.

Hans Leenders is artistiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale en vocaal ensemble Cantatrix, artistiek adviseur van het Nederlands Gregoriaans Festival en het orgelfestival L’Europe et l’Orgue. Tevens is hij hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium Maastricht, dirigent van het conservatoriumkoor en Basilicakoor Maastricht, en gastdocent voor gregoriaans aan de Folkwang-Universität der Künste Essen.

hans-leenders-workshop

Workshopprogramma zondag 6 oktober

Lea Lomans

De wereld van de bladmuziek door Lea Lomans
10.00 uur – 11.30 uur

Kruizen en mollen? Noten lezen? Wil jij als (koor)zanger(es) meer kennis over alle vreemde tekens op je bladmuziek? In deze workshop gaat Lea Lomans je alle ins en outs vertellen over noten lezen en alle andere vreemde tekens op de bladmuziek. Ook ga je actief aan de slag met solfège. Een wereld gaat voor je open! In 1,5 uur tijd wordt jij een muziek expert. Lea is afgestudeerd als docent muziek bij het Conservatorium Maastricht en werkt nu op het Elde College. Ze is zangeres van Barn & Belle en Aurora Borealis en eigenaar van Lea Lomans music education.

Liedinterpretatie door Suzan Seegers
Workshop 2: 12:00 uur – 16:00 uur | Max. 9 deelnemers

Altijd al net iets meer uit dat ene lied willen halen dat je zo graag zingt ? Een lied goed zingen is meer dan alleen zingen, er is een beleving van binnenuit nodig om mensen te raken met wat jij doet. Eigenlijk moet het verhaal dat je zingt in het lied van jou zijn, ook al heb je het nog nooit meegemaakt wat de tekst verteld. In deze workshop zullen we samen aan de slag gaan om het lied iets meer te voelen en begrijpen. Samen met een pianist gaan we per persoon ongeveer 20 minuten lekker zingen, terwijl de rest van je mede zangers gewoon om je heen zitten. Geloof me, dit is heel fijn…! Want door te kijken leer je enorm veel! En als je zingt krijg je steun van hun allemaal & je hebt publiek! Het is belangrijk dat je het lied uit je hoofd kent omdat we dan echt kunnen werken. Ik werk op intuïtie, dus ik kan je nog niet precies vertellen wat ik zal doen. Wel weet ik dat je anders naar buiten loopt dan dat je naar binnen kwam! Doe je mee?

Suzan Seegers
tanja-raich-workshop-2

Complete Vocal Technique door Tanja Raich
13.00 uur – 15.00 uur

CVT is een revolutionaire zangtechniek en wordt wereldwijd gebruikt door professionele zangers in alle muziekstijlen. Zingen is niet moeilijk en iedereen kan het leren! Door het combineren van elementen kun je leren om precies die klank te produceren die je wilt. Je zult ook je problemen en fouten kunnen vaststellen en je kunt in de techniek duiken waar je wilt. Tanja Raich volgde, na haar studie zang aan de muziekuniversiteit van Wenen, de docentenopleiding aan het CVI. Daarnaast heeft ze muziek-, theaterwetenschappen en psychologie gestudeerd. Tanja is gedreven in haar vakgebied en altijd op zoek naar uitdagingen.

Laatste nieuws


Inspiratiebijeenkomst verenigingsondersteuning

Op 12 februari 2020 (19.30-21.30 uur) organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een inspiratiebijeenkomst voor (bestuurs)leden van verenigingen die zijn aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Toneelhuis LFA of het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L). Tijdens de inspiratiebijeenkomsten wordt de stimuleringsregeling verenigingsondersteuning toegelicht en worden veel voorkomende…

Lees meer

Save the date! Limburgse Koordagen 2020

Laat jullie stem horen tijdens de 6e editie van de Limburgse Koordagen en reserveer: 2, 3 en 4 oktober 2020 in jullie agenda’s! Ook dit jaar organiseert Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Met workshops en wedstrijdelementen voor koren en zangliefhebbers belooft het weer een inspirerend en…

Lees meer