SGV Ontmoetingsdag voor dirigenten

Zaterdag 5 oktober 
TheaterHotel De Oranjerie Roermond
Gratis toegang (vooraf inschrijven verplicht)

Tijdens deze dag werken we samen met de Sint Gregoriusvereniging Roermond en het Centrum voor Koorzang met als artistiek leider Annie Jansen.

Aan de hand van het ‘Basishandboek voor Koordirigenten’ vinden er een aantal workshops plaats, waarin dirigenten zelf de gelegenheid krijgen om enkele zaken in praktijk te brengen. De workshops zijn ook interessant voor gemotiveerde zangers en begeleiders! De dag is voor zowel kerkkoor- als niet kerkkoorddirigenten.

SGV ontmoetingsdag 2

Annie Jansen geeft deze dag diverse workshops met hulp van gastdocenten. Na een algemene inleiding staat de dag geheel in het teken van praktische voorbeelden. Na de middagpauze gaan de deelnemers dieper in op afwerking en interpretatie, waarbij een tweetal koren aanwezig zijn als praktijkkoor:

  1. Een klein koor voor gelijke stemmen (vaak in kerken de tegenwoordige praktijksituatie);
  2. Een gemengd vocaal ensemble met muziek voor gevorderde koren, c.q. dirigenten.

Deelnemende dirigenten worden uitgenodigd om zelf met één van de koren een muziekwerk te dirigeren. Maar ook dirigenten en zangers die alleen toehoorder willen zijn, zijn van harte welkom!

Tijdens de laatste workshops worden de volgende werken behandeld: Jesu, salvator mundi (Menegali), Jesu, Rex admirabilis (G. P. da Palestrina), Thou knowest Lord (H. Purcell) en Exsultate justi (L. da Viadana).

Het eerste werk is opgenomen in één van de bundels, die uitgegeven zijn door de SGV-Bisdom Roermond (zie website). Indien gewenst, worden de koorwerken u toegezonden. Stuur dan een e-mail naar Annie Jansen.

_MG_6915

Programma

Het programma van deze dag is hieronder te downloaden.

Dirigentendag SGV

Inschrijven

Inschrijven kan tot 22 september 2019. Toegang: gratis.

Workshopleider

Annie Jansen is, na het behalen van o.a. het Einddiploma Koordirectie “cum laude” in 1979, gedurende 28 jaar docent koordirectie geweest aan de afdeling Docent Muziek van het conservatorium in Maastricht. Ook was zij docent piano en VK Theorie aan hetzelfde instituut. Op dit moment is zij met pensioen en stopt alle energie in haar activiteiten binnen de stichting “Centrum voor Koorzang” in Maastricht, waarvan zij initiatiefnemer en artistiek leider is.

In het CvKz worden cursussen en studiedagen georganiseerd voor amateurzangers en amateurdirigenten, t.b.v. de kwaliteitsverbetering binnen de koorwereld op korte en op lange termijn.

Als dirigente heeft zij verschillende koren onder haar hoede.

Tevens is zij bestuurslid van de SGV, bisdom Roermond, waar zij actief is als jurylid en/of instructeur bij korenavonden en studiedagen, c.q. cursussen voor (kinder)koordirigenten.

Naast het schrijven van talrijke artikelen over onderwerpen binnen de koorwereld heeft zij haar ervaringen als docente Koorscholing aan de muziekschool Kumulus vastgelegd in 3 methodes:

  • HOREN, ZIEN en ZINGEN voor volwassen amateurzangers
  • JUFFROUW DO in NOTENLAND voor kinderen
  • KOORSCHOLING voor GEVORDERDEN voor gevorderde zangers en vakstudenten

Laatste nieuws


Inspiratiebijeenkomst verenigingsondersteuning

Op 12 februari 2020 (19.30-21.30 uur) organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een inspiratiebijeenkomst voor (bestuurs)leden van verenigingen die zijn aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Toneelhuis LFA of het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L). Tijdens de inspiratiebijeenkomsten wordt de stimuleringsregeling verenigingsondersteuning toegelicht en worden veel voorkomende…

Lees meer

Save the date! Limburgse Koordagen 2020

Laat jullie stem horen tijdens de 6e editie van de Limburgse Koordagen en reserveer: 2, 3 en 4 oktober 2020 in jullie agenda’s! Ook dit jaar organiseert Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Met workshops en wedstrijdelementen voor koren en zangliefhebbers belooft het weer een inspirerend en…

Lees meer