Skip to content
Home Over VNK-L Subsidies

Subsidies

Als koornetwerk treden we binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van ruim 1.100 amateurkoren van verschillende pluimage. Dit doen we door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten.

Hieronder vind je een overzicht van onze huidige stimuleringsregelingen.

Stimuleringsregelingen

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de betreffende regeling.

Bubbelfonds

Het Bubbelfonds is er om verrassende ideeën met een laagdrempelig karakter bij koren mogelijk te maken. Projecten die de creativiteit van koren prikkelen en daarmee andere koren inspireren en stimuleren komen in aanmerking voor deze stimuleringsregeling. Daarnaast wil het VNK-Limburg met deze regeling koren nieuwe mogelijkheden laten ontdekken, uitvoeren en uitdragen. Wanneer de koorzang op een vernieuwende manier in de spotlight wordt gezet, wordt de koorzang in Limburg versterkt.

Kinderbubbelfonds

Het Kinderbubbelfonds is er om kinderen in aanraking te laten komen met (kinder)koorzang. Het gaat om het actief betrekken van kinderen bij zingen, koren en koormuziek. We stimuleren om (nieuwe) initiatieven te laten opborrelen en dingen te proberen door buiten de bubbel te denken. Het doel: kinderen aan het zingen krijgen. Projecten die hierbij aansluiten komen in aanmerking voor deze regeling.

Topkorenfonds

Het Topkorenfonds is er voor ontwikkeling en exposure van succesvolle koren, welke tijdens het Open Limburgs Korenfestival, onderdeel van de Limburgse Koordagen, hoger dan 270 punten hebben behaald. Zij zijn de middenkaderscholing vaak ontgroeid vanwege het hoge niveau. Daarom hebben we voor deze doelgroep een andere bijdrageregeling ontwikkeld, waarmee deze koren kunnen inzetten op scholing en ontwikkeling op eigen niveau. Denk aan het organiseren van workshops of het kunnen neerzetten van topprestaties tijdens grote festivals.

Koorscholingsfonds

Elk koor presteert beter door koorscholing. Je koor gaat beter zingen, geeft een mooiere uitvoering, de koorleden krijgen meer plezier in het zingen en het geheel heeft meer uitstraling. Wij vinden dat bij de vraag naar koorscholing het koor in eerste instantie zelf de beste keuze kan maken. Daarom ondersteunen we jullie als Limburgse zangverenigingen met een eenmalige bijdrage in de koorscholing.

Meer nieuws


Music Entertainment Contest 2020

Op zaterdag 13 juni 2020 organiseren de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg de Music Entertainment Contest (MEC) 2020. De MEC is een muzikale wedstrijd waarbij entertainment, podiumperformance en creativiteit even belangrijk zijn als…

Lees meer

Muzikale Theatertour Vrijheid maak je samen

De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen reist tussen september 2019 en maart 2020 via de Liberation route door heel Limburg. De voorstelling bestaat uit de jeugdopera Brundibár en een uitvoering van lokale muziekverenigingen die onder andere de compositie 75 Jaor Vreej ten gehore brengen. Voor het landelijke themajaar Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding…

Lees meer