Programma CantaRode Internationaal Koorfestival

De 6e editie van het CantaRode Internationaal Koorfestival vindt plaats van 26 t/m 29 mei 2022.

Inmiddels zijn alle deelnemende koren bekend: een kleur van koren uit 8 verschillende landen. Een boeiend aanbod uit de internationale koorwereld uit o.a. Zweden, Colombia, Estland, België, Nederland, en Slovenië.

Deze koren zullen als rode draad fungeren tijdens CantaRode 2022 en zijn onderdeel van een aantrekkelijk programma dat er als volgt uitziet:

 

Donderdag 26/05:
20.00 uur Openingsconcert in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade.

Het programma bestaat deze dag uit de Presentatie van de Workshop “CantaRode & Composities van Karl Jenkins”. Er wordt een projectkoor gevormd op basis van inschrijving die begin maart van start zal gaan. De repetities voor dit Projectkoor zijn op woensdag 25 mei en donderdag 26 mei.

Dit koor wordt begeleid door het professionele blazersensemble Helicon o.l.v. Harry Ries. Het geheel staat o.l.v. de Amerikaanse dirigent en jurylid Brady Allred.

Dit project is een eerste samenwerking met de Stichting Wereldmuziek Concours Kerkrade.

Het tweede gedeelte van het Openingsconcert zal bestaan uit een muzikale presentatie door de deelnemende koor uit 8 verschillende landen.

 

Vrijdag 27/05:
Competitieronde 1 in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade. In de Avond zijn er regioconcerten op 5 locaties in Zuid-Limburg.

 

Zaterdag 28/05:
Competitieronde 2. Waarna er op zaterdag een groot internationaal koorfeest zal plaatsvinden, een Open Singing te Rolduc met alle deelnemende koren en en alle zangers en koren die daarbij willen aansluiten.

 

Zondag 29/05
Mogelijkheid voor koren om een Eucharistievieringen in de regio op te luisteren waarna de Workshop “Conductors meet the Jury” op het programma staat.

Om 15.00 uur kunnen we genieten van het Slotconcert CantaRode 2022 in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade door Singer Pur uit Duitsland, een internationaal gerenommeerd ensemble uit München.

Aansluitend aan dit concert de bekendmaking van de resultaten van de competitie en prijsuitreiking met korte optredens door de koren die in de prijzen zijn gevallen.