Oriëntatiecursus dirigeren

Wil je graag werken met (jonge) zangers of muzikanten en wil je jouw vaardigheden om hen te begeleiden ontwikkelen of juist verbeteren? Heb jij de ambitie om een (jeugd)koor of slagwerkensemble te dirigeren? Met deze oriëntatiecursus dirigeren ontdek je in 10 lessen wat er bij dirigeren komt kijken en of dit bij je past. Je maakt kennis met repetitie- en slagtechniek, stemvorming en muziektheorie. Na afronding van de cursus ontvang je het certificaat niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

191005-36-Foto_Stan_Keulen
OLKF Zondag-PascalMoors.jpg-114

Inhoud cursus

Je maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken. Deze cursus is vooral bedoeld voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met dirigeren. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK-Limburg of de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Praktische info

  • 10 lessen á 1,5 uur + een gratis proefles
  • Lesdag en –tijd: zaterdag van 9.30 - 11.00 uur
  • Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, 6001 GT, in Weert
  • Startdatum: tot nader bericht.
  • Kosten: vanaf € 233,00.
  • Limburgse jongeren t/m 25 jaar komen in aanmerking voor een subsidie van 90% op de cursusprijs bij het behalen van het certificaat.

Meer info en aanmelding via www.rickraakt.nl.

Meer nieuws


Wat is de toekomst van onze dirigenten?

Bekijk de resultaten van de enquête ‘Besturen is vooruitzien’, waarmee VNK-Limburg informatie heeft opgehaald over de situatie van koorleiders.

Lees meer

Afscheid van bestuurslid Ubbo van Piggelen

Tijdens het Klankkleur Festival hebben we met mooie woorden en bloemen afscheid genomen van bestuurslid Ubbo van Piggelen, die ruim tien jaar in het bestuur zat.

Lees meer