Oriëntatiecursus dirigeren

Wil je graag werken met (jonge) zangers of muzikanten en wil je jouw vaardigheden om hen te begeleiden ontwikkelen of juist verbeteren? Heb jij de ambitie om een (jeugd)koor of slagwerkensemble te dirigeren? Met deze oriëntatiecursus dirigeren ontdek je in 10 lessen wat er bij dirigeren komt kijken en of dit bij je past. Je maakt kennis met repetitie- en slagtechniek, stemvorming en muziektheorie. Na afronding van de cursus ontvang je het certificaat niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

191005-36-Foto_Stan_Keulen
OLKF Zondag-PascalMoors.jpg-114

Inhoud cursus

Je maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken. Deze cursus is vooral bedoeld voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met dirigeren. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK-Limburg of de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Praktische info

  • 10 lessen á 1,5 uur + een gratis proefles
  • Lesdag en –tijd: zaterdag van 9.30 - 11.00 uur
  • Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, 6001 GT, in Weert
  • Startdatum: tot nader bericht.
  • Kosten: vanaf € 233,00.
  • Limburgse jongeren t/m 25 jaar komen in aanmerking voor een subsidie van 90% op de cursusprijs bij het behalen van het certificaat.

Meer info en aanmelding via www.rickraakt.nl.

Meer nieuws


Kortingscode Lets Radiokoor – Parkstad Limburg Theater Heerlen

Kortingscode Lets Radiokoor – Parkstad Limburg Theater Heerlen Op zondag 24 oktober vindt er in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen een voorstelling plaats van het Lets Radiokoor. Je bezoekt deze voorstelling met €12,50 korting door het gebruik van kortingscode: Koor2021! Het Lets Radiokoor Het Lets Radiokoor (opgericht in 1940) behoort tot de absolute top van de Europese professionele kamerkoren. Het…

Lees meer

Foto’s Limburgse Koordag 2021

Foto’s Limburgse Koordag 2021 online Op zondag 3 oktober vond de Limburgse Koordag plaats in TheaterHotel De Oranjerie. Samen met koren en (koor)zangliefhebbers kijken we terug op een geslaagde editie. Foto’s Limburgse Koordag 2021

Lees meer