Oriëntatiecursus dirigeren

Wil je graag werken met (jonge) zangers of muzikanten en wil je jouw vaardigheden om hen te begeleiden ontwikkelen of juist verbeteren? Heb jij de ambitie om een (jeugd)koor of slagwerkensemble te dirigeren? Met deze oriëntatiecursus dirigeren ontdek je in 10 lessen wat er bij dirigeren komt kijken en of dit bij je past. Je maakt kennis met repetitie- en slagtechniek, stemvorming en muziektheorie. Na afronding van de cursus ontvang je het certificaat niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

191005-36-Foto_Stan_Keulen
OLKF Zondag-PascalMoors.jpg-114

Inhoud cursus

Je maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken. Deze cursus is vooral bedoeld voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met dirigeren. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK-Limburg of de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Praktische info

  • 10 lessen á 1,5 uur + een gratis proefles
  • Lesdag en –tijd: zaterdag van 9.30 - 11.00 uur
  • Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, 6001 GT, in Weert
  • Gratis proefles: 8 februari 2020
  • Startdatum: 14 maart 2020
  • Kosten: vanaf € 233,00.
  • Limburgse jongeren t/m 25 jaar komen in aanmerking voor een subsidie van 90% op de cursusprijs bij het behalen van het certificaat.

Meer info en aanmelding via www.rickraakt.nl.

Meer nieuws


Inspiratiebijeenkomst verenigingsondersteuning

Op 12 februari 2020 (19.30-21.30 uur) organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een inspiratiebijeenkomst voor (bestuurs)leden van verenigingen die zijn aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Toneelhuis LFA of het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L). Tijdens de inspiratiebijeenkomsten wordt de stimuleringsregeling verenigingsondersteuning toegelicht en worden veel voorkomende…

Lees meer

Save the date! Limburgse Koordagen 2020

Laat jullie stem horen tijdens de 6e editie van de Limburgse Koordagen en reserveer: 2, 3 en 4 oktober 2020 in jullie agenda’s! Ook dit jaar organiseert Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) de Limburgse Koordagen in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. Met workshops en wedstrijdelementen voor koren en zangliefhebbers belooft het weer een inspirerend en…

Lees meer