Oriëntatiecursus dirigeren

Wil je graag werken met (jonge) zangers of muzikanten en wil je jouw vaardigheden om hen te begeleiden ontwikkelen of juist verbeteren? Heb jij de ambitie om een (jeugd)koor of slagwerkensemble te dirigeren? Met deze oriëntatiecursus dirigeren ontdek je in 10 lessen wat er bij dirigeren komt kijken en of dit bij je past. Je maakt kennis met repetitie- en slagtechniek, stemvorming en muziektheorie. Na afronding van de cursus ontvang je het certificaat niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

191005-36-Foto_Stan_Keulen
OLKF Zondag-PascalMoors.jpg-114

Inhoud cursus

Je maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken. Deze cursus is vooral bedoeld voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met dirigeren. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK-Limburg of de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Praktische info

  • 10 lessen á 1,5 uur + een gratis proefles
  • Lesdag en –tijd: zaterdag van 9.30 - 11.00 uur
  • Locatie: RICK, Wilhelminasingel 12, 6001 GT, in Weert
  • Startdatum: tot nader bericht.
  • Kosten: vanaf € 233,00.
  • Limburgse jongeren t/m 25 jaar komen in aanmerking voor een subsidie van 90% op de cursusprijs bij het behalen van het certificaat.

Meer info en aanmelding via www.rickraakt.nl.

Meer nieuws


Online gratis workshop ”Hoe repeteer je online?”

Zoom-worlshop – Hoe repeteer je online? Vrijdag 29 mei 2020 heeft de Zoom-workshop ”Hoe repeteer je online? plaatsgevonden. In deze gratis workshop, georganiseerd door de LBM, LBT en het VNK-Limburg, delen professionals die al een tijdje ervaring hebben opgedaan hun aanpak voor online repeteren. Een workshop vol inspiratie en motivatie voor online repetities! Bekijk de…

Lees meer

NIEUW! Zet je koor op de kaart

VNK-Limburg biedt de mogelijkheid je koor letterlijk ‘op de kaart’ te zetten. Geef je repetitielocatie, webadres en een foto op, en je koor is zichtbaar met zijn genre en zijn samenstelling. Zie https://www.vnk-limburg.nl/korenkaart/ De gegevens kun je opgeven, indien je bij Mijn VNK-Limburg bent aangemeld. Veel plezier met deze dienst!

Lees meer