Muzikaal expiriment OdeOnwheels

Creativiteit, veerkracht, inventiviteit, doorzetten, doen wat wél kan, niet bij de pakken neer zitten, samen blijven. Zo slaat Vocal Group Odeon zich door deze moeilijke tijd voor koren!

In maart  j.l. slaagde Odeon erin een geweldig coronaproof koorzang-experiment te organiseren: OdeonOnwheels! Waarbij elk lid in de eigen auto zingt met microfoon en koptelefoon, naast elkaar geparkeerd en dirigente Jacqueline Nelissen op de bok buiten ervoor. Een gratis miniconcert voor een aantal auto's publiek met mensen die wel een oppepper konden gebruiken.
Op Koningsdag dit jaar zijn 3x50  bewoners van een drietal verpleeghuizen in Maastricht op dezelfde wijze verrast met een concert à la “silent disco”.  Zij stonden met koptelefoon achter het raam mee te zingen en te swingen op "het Schlagerfestival" en de "Amsterdamse Grachten".

Vorig jaar tijdens de iets minder strenge corona-periodes repeteerde Odeon in een kas van een tuincentrum, op ruime afstand, tussen de bloemen, met open deuren en dak, leden zo nodig dik ingepakt tegen de vrieskou. Ook gaven zij toen in het kader van 75 jaar bevrijding een gratis concert voor de bezoekers van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

Odeon haalde met haar inventieve coronaproof activiteiten geregeld de regionale en zelfs de nationale pers. De relatief kleine groep van 22 zangers/zangeressen onder leiding van Jacqueline Nelissen, heeft bewezen dat je met creatief denken zelfs in de moeilijkste omstandigheden nog iets kunt doen voor de vereniging én voor anderen. Bekijk hier het korte videoverslag van OdeOnwheels.
www.odeon-maastricht.nl  | FB @OdeonMaastricht
Vocal Group Odeon