Skip to content
Home Music Entertainment Contest 2020
Music Entertainment Contest_credit Pascal Moors

Music Entertainment Contest 2020

Op zaterdag 13 juni 2020 organiseren de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg de Music Entertainment Contest (MEC) 2020. De MEC is een muzikale wedstrijd waarbij entertainment, podiumperformance en creativiteit even belangrijk zijn als de muzikale uitvoering.

 Met de MEC bieden LBT, LBM en VNK-Limburg de bij hun aangesloten verenigingen een kans om te innoveren en de muziekbeleving en vaardigheden van hun leden verder te ontwikkelen. In tegenstelling tot traditionele muziekconcoursen zijn bij de MEC entertainment, podiumperformance en een origineel programma even belangrijk als de muzikale uitvoering. Bij de MEC gaat het om het plezier dat de deelnemers uitstralen en overbrengen op het publiek en om creativiteit bij het samenstellen van het optreden. Daarnaast wordt het opzoeken van verrassende samenwerkingen aangemoedigd: cross-overs tussen slagwerk, blaasmuziek en zang zijn een vereiste voor de deelnemende verenigingen.

De MEC zal op zaterdag 13 juni 2020 plaatsvinden in de Rodahal in Kerkrade. Overdag zal een voorronde plaatsvinden. Hieruit worden twee optredens geselecteerd die de productie mogen uitvoeren tijdens het avondprogramma. L1 TV zendt de registratie van het avondprogramma uit.


95 jaar Vocale Emoties-Highlights uit Lied en Opera

Landgraafs Mannenkoor St. Joseph. 95 Jaar Vocale Emoties- Highlights uit Lied en Opera. Een bijzonder concert met medewerking van Fenna Ograjensek (Sopraan) Ray M. Wade Jr (tenor) Leon Dijkstra en Arno Kerkhof (piano). Werken van Gounod, Schubert, Debussy, Wagner en Verdi.

Lees meer

Vrijheid maak je samen – Roermond

Jeugdopera Brundibár Slagwerkensemble Harmonie Concordia Obbicht Fanfare St. Cecilia Herten Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging

Lees meer