Canto Rinato uitgeroepen tot Limburgs Koor van het jaar 2019

In het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019 stond TheaterHotel De Oranjerie in Roermond in het teken van de Limburgse Koordagen 2019, georganiseerd door het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) en het Huis voor de Kunsten Limburg. (Koor)zangliefhebbers namen deel aan inspirerende workshops, bezochten mooie concerten en er vonden prachtige optredens plaats waarbij koren kans maakten op allerlei prijzen. Gisteravond maakten Hubert Mackus, gedeputeerde van de Provincie Limburg, en juryvoorzitter John Damsma de winnaars bekend. Canto Rinato onder leiding van Anton Kropivšek werd uitgeroepen tot Beste Limburgs Koor van het Jaar 2019.

191006-72-Foto_Stan_Keulen

Aan het Open Limburgs Korenfestival en de Provinciale NKF Competitie  – onderdeel van de Limburgse Koordagen - namen 27 koren deel. Canto Rinato werd hier uitgeroepen tot Beste Limburgs Koor van het Jaar 2019. Jokola uit Brunssum, onder leiding van Ralph Hamer, werd uitgeroepen tot Afdelingswinnaar A groot koor (>30 zangers). In de afdeling B zijn er twee afdelingswinnaars uitgeroepen: Zangvereniging Reconnected uit Voerendaal en Jongerenkoor Cantarella uit Weert.

Naast het Open Limburgs Korenfestival (OLKF) en de Provinciale NKF Competitie, vonden ook diverse workshops en concerten plaats. Hier konden (koor)zangliefhebbers gratis aan deelnemen.

Meer nieuws


Vragenlijst – Behoeften Limburgse Koordag 2020

Limburgse Koordag 4 oktober 2020 Helaas kunnen de Limburgse Koordagen in 2020 niet in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis zijn we op zoek naar een andere invulling. Graag inventariseren we daarom de behoeften binnen de koorsector voor een ééndaags evenement en wel op zondag 4 oktober 2020. De Limburgse Koordagen is van oorsprong een weekend vol workshops, wedstrijdelementen…

Lees meer

NIEUW! >Zet je koor op de kaart <

VNK-Limburg biedt de mogelijkheid je koor letterlijk ‘op de kaart’ te zetten. Geef je repetitielocatie, webadres en een foto op, en je koor is zichtbaar met zijn genre en zijn samenstelling. Zie https://www.vnk-limburg.nl/korenkaart/ De gegevens kun je opgeven, indien je bij Mijn VNK-Limburg bent aangemeld. Veel plezier met deze dienst!

Lees meer