Canto Rinato uitgeroepen tot Limburgs Koor van het jaar 2019

In het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019 stond TheaterHotel De Oranjerie in Roermond in het teken van de Limburgse Koordagen 2019, georganiseerd door het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) en het Huis voor de Kunsten Limburg. (Koor)zangliefhebbers namen deel aan inspirerende workshops, bezochten mooie concerten en er vonden prachtige optredens plaats waarbij koren kans maakten op allerlei prijzen. Gisteravond maakten Hubert Mackus, gedeputeerde van de Provincie Limburg, en juryvoorzitter John Damsma de winnaars bekend. Canto Rinato onder leiding van Anton Kropivšek werd uitgeroepen tot Beste Limburgs Koor van het Jaar 2019.

191006-72-Foto_Stan_Keulen

Aan het Open Limburgs Korenfestival en de Provinciale NKF Competitie  – onderdeel van de Limburgse Koordagen - namen 27 koren deel. Canto Rinato werd hier uitgeroepen tot Beste Limburgs Koor van het Jaar 2019. Jokola uit Brunssum, onder leiding van Ralph Hamer, werd uitgeroepen tot Afdelingswinnaar A groot koor (>30 zangers). In de afdeling B zijn er twee afdelingswinnaars uitgeroepen: Zangvereniging Reconnected uit Voerendaal en Jongerenkoor Cantarella uit Weert.

Naast het Open Limburgs Korenfestival (OLKF) en de Provinciale NKF Competitie, vonden ook diverse workshops en concerten plaats. Hier konden (koor)zangliefhebbers gratis aan deelnemen.

Meer nieuws


Huis voor de Kunsten Limburg opent Corona Hulploket

Huis voor de Kunsten Limburg opent Corona Hulploket Het Coronavirus en de maatregelen daaromtrent raken ons allemaal. Zo ook de sector die wij een warm hart toedragen: de cultuursector. De gevolgen zijn ingrijpend en daarom staat het Huis als koepel voor de kunsten en het erfgoed op frequente basis in contact me diverse belanghebbenden. Het…

Lees meer

Vragenlijst corona-gevolgen voor koren!

Vragenlijst corona-gevolgen voor koren Op initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg, KNMO, Koornetwerk Nederland en LKCA is er een enquête samengesteld om de (financiële) gevolgen van het coronavirus in de sector in kaart te brengen. De vragenlijst heeft als doel om volgende week de minister van cultuur hierover te informeren, zodat ze dit…

Lees meer