Canto Rinato uitgeroepen tot Limburgs Koor van het jaar 2019

In het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019 stond TheaterHotel De Oranjerie in Roermond in het teken van de Limburgse Koordagen 2019, georganiseerd door het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) en het Huis voor de Kunsten Limburg. (Koor)zangliefhebbers namen deel aan inspirerende workshops, bezochten mooie concerten en er vonden prachtige optredens plaats waarbij koren kans maakten op allerlei prijzen. Gisteravond maakten Hubert Mackus, gedeputeerde van de Provincie Limburg, en juryvoorzitter John Damsma de winnaars bekend. Canto Rinato onder leiding van Anton Kropivšek werd uitgeroepen tot Beste Limburgs Koor van het Jaar 2019.

191006-72-Foto_Stan_Keulen

Aan het Open Limburgs Korenfestival en de Provinciale NKF Competitie  – onderdeel van de Limburgse Koordagen - namen 27 koren deel. Canto Rinato werd hier uitgeroepen tot Beste Limburgs Koor van het Jaar 2019. Jokola uit Brunssum, onder leiding van Ralph Hamer, werd uitgeroepen tot Afdelingswinnaar A groot koor (>30 zangers). In de afdeling B zijn er twee afdelingswinnaars uitgeroepen: Zangvereniging Reconnected uit Voerendaal en Jongerenkoor Cantarella uit Weert.

Naast het Open Limburgs Korenfestival (OLKF) en de Provinciale NKF Competitie, vonden ook diverse workshops en concerten plaats. Hier konden (koor)zangliefhebbers gratis aan deelnemen.

Meer nieuws


Wat is de toekomst van onze dirigenten?

Bekijk de resultaten van de enquête ‘Besturen is vooruitzien’, waarmee VNK-Limburg informatie heeft opgehaald over de situatie van koorleiders.

Lees meer

Afscheid van bestuurslid Ubbo van Piggelen

Tijdens het Klankkleur Festival hebben we met mooie woorden en bloemen afscheid genomen van bestuurslid Ubbo van Piggelen, die ruim tien jaar in het bestuur zat.

Lees meer