Workshop Koor-Boost

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober 
TheaterHotel de Oranjerie Roermond
Inschrijven verplicht

Wil jouw koor aan de slag met een professionele koorcoach? Geef je koor dan een boost met de Koor-Boost 2019! Tijdens de Limburgse Koordagen krijgen diverse koren de kans om geheel kosteloos met een professionele koorcoach aan de slag te gaan. Of je nu een popkoor, kerkkoor, mannenkoor of een ander soort koor bent, ieder koor kan in principe deelnemen aan de Koor-Boost.

Tijdens deze 3 uur durende workshop, op zaterdag 5 of zondag 6 oktober 2019 in TheaterHotel de Oranjerie te Roermond, worden diverse gezongen nummers op diverse aspecten onder de loep genomen door de koorcoaches Petra Andriessen en Marijke de Wit. We stellen ze hier aan jullie voor:

 

Petra Andriessen

Petra Andriessen

Petra heeft ruim 15 jaar koorzangervaring, waarvan 9 jaar als zangeres en regisseur bij Divina Close Harmony in Utrecht. In 2010 heeft ze de opleiding tot koorregisseur gedaan bij BALK en sindsdien begeleid ze diverse koren als koorcoach en regisseur. Sinds 2012 werkt ze als vaste jeugdkoorcoach bij Zangschool Utrecht en is ze de vaste regisseur van Go!Opera. Petra is koorcoach, regisseur en creatief meedenker. Haar passie is zingen, performen en mensen in beweging krijgen.

Ben je eraan toe om met je koor een groeistap te maken? Zoek je manieren om het verhaal nog beter over te brengen naar jouw publiek? Ben jij op zoek naar een coach voor meer inleving, emotie en energie? Dan ben je bij Petra op de juiste plek. Volgens haar gaat een goede koorperformance niet over dansen of over iedereen exact in het gelid, maar om zingen met intentie en het contact met je publiek. Ze laat de zangers van jouw koor ervaren hoe je inleving en emotie gebruikt in de muziek, hoe je binnen één nummer inleving kunt aanpassen om zo grote stappen te zetten in de performance en regie van jouw koor.

Marijke de Wit 

Marijke heeft de opleiding docent drama aan de toneelschool in Maastricht gevolgd. Bij het zelf zingen in koren (o.a. Voice Noise van Tijs Krammer), ontwikkelde ze koorregie. Ze was 10 jaar de vaste regisseur van Group Close Up, o.l.v. Jetse Bremer en inmiddels werkt ze al 23 jaar voor vele koren in verschillende zangstijlen in Nederland en België. Ze zette samen met Meta Stevens de cursus Koorregie op die ze bij meerdere organisaties gaf, o.a. bij BALK. Ook schreef ze samen met Meta het rijk geïllustreerde Koorregie, handboek voor een betere podiumpresentatie. In het regisseren gebruikt Marijke haar acteeropleiding, -ervaring en dansachtergrond.

Marijke brengt door haar regie de zang optimaal tot zijn recht. Middels oefeningen en het regisseren van nummers laat Marijke zangers en dirigent beleven wat regie voor de zang, koor en publiek kan betekenen. Kernwoorden zijn weten wat je zingt, intentie, contact met het publiek én met elkaar. Concrete handvatten voor regie zijn eenvoudigweg focus, houding, lichaamsrichting, opstelling en beweging. Ze werkt met veel enthousiasme en invoelingsvermogen en daagt de zangers van je koor graag uit!

Inschrijven

Marijke de wit

Schrijf je koor snel in! Vol=vol. Het koor dient eerst geregistreerd te zijn bij het VNK-Limburg via Mijn VNK-L.

Het is mogelijk om het koor in te schrijven voor zaterdag 5 of zondag 6 oktober in de tijdsblokken:

  • 10:00 - 13:00 uur
  • 14:00 - 17:00 uur

Dit kan tot uiterlijk 1 september 2019.

Laatste nieuws


Nieuwe video AMeeZing On Stage – Limburgse Koordag

(A)Meezing-video’s Als opwarmer voor de workshop “AMeeZing On Stage” maakten Jo en Ghislaine onderstaande video. Jij zingt de hoofdmelodie, zij doen de andere partijen. Veel plezier met éindelijke terug meerstemmig zingen. In aanloop naar de Limburgse Koordag volgt er nog een (A)Meezing-video. Klik hier voor meer informatie

Lees meer

Opwarmer AMeeZing On Stage – Limburgse Koordag

(A)Meezing-video’s Als opwarmer voor de workshop “AMeeZing On Stage” maakten Jo en Ghislaine onderstaande video. Jij zingt de hoofdmelodie, zij doen de andere partijen. Veel plezier met éindelijke terug meerstemmig zingen. In aanloop naar de Limburgse Koordag volgen er meer (A)Meezing-video’s. Klik hier voor meer informatie

Lees meer