Loket Verenigingsondersteuning geopend

Het culturele verenigingsleven heeft te maken met diverse uitdagingen, zoals de vergrijzing, moeite om nieuwe bestuursleden te vinden en minder inkomsten uit subsidies, contributies en sponsoring. Heb je een artistieke of bestuurlijke uitdaging als koor of zangvereniging? En ben je aangesloten bij het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L)? Klop dan aan bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Vanaf 5 april 2019  kun je aanspraak maken op de stimuleringsregeling ‘verenigingsondersteuning’ van het Huis voor de Kunsten Limburg, VNK-L, Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en Toneelhuis LFA.

De stimuleringsregeling Verenigingsondersteuning maakt het mogelijk dat koren een financiële bijdrage kunnen ontvangen voor een coachingstraject. Het gaat dan om maximaal 50% van de coachingskosten met een maximum van € 500 per traject (ook als meerdere verenigingen samen een traject volgen). Hierbij kan het gaan om coaching op o.a. bestuurlijk, financieel of beleidsmatig vlak.

Verenigingen die in aanmerking willen komen voor en financiële bijdrage, kunnen contact opnemen met het Huis voor de Kunsten Limburg. Na een intakegesprek volgt een schriftelijk advies dat de basis vormt voor de toekenning van een financiële bijdrage. De stimuleringsregeling loopt tot eind 2019, tenzij het subsidieplafond eerder is bereikt.

Meer weten? Neem contact op met Silvia Segers-Weusten , consulent muziek van het Huis voor de Kunsten Limburg, via ssegers@hklimburg.nl of 0475 399 264.

Laatste nieuws


Regeling ‘Powered by VNK-L’ is weer opengesteld

Bijdrageregeling ‘Powered by VNK-L’ weer opengesteld Start jouw koor een bijzonder project dat bijdraagt aan de belangrijke speerpunten rondom kinder- en jeugdzang of inspiratie en activering van het koorleven? Dan kan het bestuur van jouw koor een financiële bijdrage voor jullie project aanvragen. Onze bijdrageregeling ‘Powered by VNK-Limburg’ is weer opengesteld. Het projectvoorstel inclusief de…

Lees meer

Night of Creation: oude cultuur in een nieuw jasje

De Sint Gregoriusvereniging Roermond heeft een cross-over gemaakt van gregoriaanse zang met moderne dans, video en soundcloud. Op vrijdag 15 maart 2024 is de voorstelling te beleven in Weert.

Lees meer